Başarılı oyuncu Theo James yeni filminin çekimleri için Türkiye’ye gelmesiyle yeniden gündem olmuştur. Theo James kimdir sorusu da oyuncunun hayatını merak edenler tarafından araştırılmaktadır. Theo James hakkında bilinenleri sizler için derledik!

İşte detaylar…

Theo James Kimdir

Ege'de özel çocukların polis hayali gerçek oldu Ege'de özel çocukların polis hayali gerçek oldu

Theo James Kimdir?

Theo James tam adıyla Theodore Peter James Kinnaird Taptiklis 16 Aralık 1984'te Oxford, İngiltere'de doğmuştur. Babası Philip Taptiklis Yunan kökenli olup işletme danışmanı olarak çalışırken annesi Jane Martin İskoç kökenlidir ve Ulusal Sağlık Servisi'nde (NHS) çalışmıştır. Beş çocuklu bir ailenin en küçüğü olan Theo küçük yaşlardan itibaren sanata ve oyunculuğa ilgi duymuştur.

Theo James kimdir sorusu içinde ünlü oyuncunun kariyeri de sevenleri tarafından merak edilmektedir. Oxford'da büyüyen James felsefe eğitimi aldıktan sonra Bristol Old Vic Theatre School'da oyunculuk eğitimine devam etmiştir. Eğitimi sırasında tiyatro oyunlarında sahne alarak oyunculuk kariyerine adım atmıştır. Kısa süre içinde televizyon ve sinema dünyasında dikkat çeken bir isim olmuştur. En çok bilinen rolü Divergent serisinde canlandırdığı Tobias Four Eaton karakteridir. Bu rol kendisinin kariyerinin dönüm noktalarından biri olmuştur.

Oyunculuk kariyerinin yanı sıra Theo James bir dönem Londra merkezli Shere Khan grubunun solistliğini ve gitaristliğini üstlenmiştir. Grup 2012 yılında dağılmıştır. 2015 yılında ise Hugo Boss'un erkek parfümlerinin marka yüzü olarak hem basılı hem de televizyon reklamlarında yer almıştır.

Haziran 2016'da Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ile Yunanistan'a giderek Suriyeli mültecilerle bir araya gelmiş ve onların yaşadıkları zorluklar hakkında bilgi edinmiştir. O günden beri mülteci haklarını savunan bir aktivist olarak Suriye İç Savaşı sebebiyle yerinden edilen insanlara yönelik insani yardım çağrıları yapmaktadır.

Theo James Nereli?

Theo James kimdir sorgusu içerisinde başarılı oyuncunun aslen nereli olduğu da araştırılmaktadır.  İngiltere’de doğup büyümüştür. Annesi İskoç kökenli iken babası ise Yunan kökenlidir.

Theo James ve Shailene Woodley Sevgili mi?

Theo James ve Shailene Woodley Divergent film serisinde birlikte rol aldıkları dönemde aralarındaki kimya izleyiciler tarafından oldukça beğenilmişti. Ancak iki oyuncu arasında romantik bir ilişki olduğuna dair herhangi bir resmi bilgi bulunmamaktadır. Film çekildiği sırada Theo James’in Ruth Kearney ile ilişkisi bulunmaktaydı. Shailene Woodley ile sadece profesyonel bir ilişkileri bulunmaktadır.

Theo James Kimdir 3

Theo James Nerede Oynuyor?

Theo James, 2010 yılında A Passionate Woman adlı mini dizide ilk önemli rolünü üstlenmiştir. Aynı yıl Downton Abbey dizisinde de rol alarak televizyon dünyasında adından söz ettirmiştir. Sinema kariyerine ise Underworld: Awakening ve devam filmi Underworld: Blood ile devam etmiştir.

Ancak asıl büyük çıkışını ise Veronica Roth'un aynı isimli roman serisinden uyarlanan Divergent (Uyumsuz) film serisinde başrol karakterlerden biri olan Tobias Four Eaton'ı canlandırarak yakalamıştır. Ünlü film serisi Theo James’i uluslararası bir yıldız haline getirmiştir.

Son yıllarda The White Lotus dizisinde oynadığı Cameron rolüyle televizyon ekranlarına başarılı bir dönüş yapmıştır. Theo James ayrıca seslendirme, prodüksiyon ve müzikle de ilgilenmektedir. Ayrıca 2022 yılında The Time Traveler's Wife adlı dizi uyarlamasında başrol oynamıştır. Dizide zamanda yolculuk yapan Henry DeTamble karakterine hayat vermiştir.

Theo James Kimdir 8

Theo James Eşi Kimdir?

Theo James kimdir sorusu kadar Theo James evli mi sorusu da merak edilmektedir. Theo James 2018 yılında uzun süredir birlikte olduğu İrlandalı oyuncu Ruth Kearney ile evlenmiştir. Çift, uzun yıllar boyunca birlikteliklerini gözlerden uzak tutmuşlardır. Çiftin 2009 yılından beri birlikte oldukları bilinmektedir. Ruth Kearney özellikle Prim dizisinde oynadığı Jess Parker rolüyle tanınmaktadır.

Theo James Kimdir 9

Theo James'in Çocuğu Var mı?

Theo James kaç çocuğu var sorusu da oyuncuyu merak edenler tarafından Theo James kimdir sorgusu kapsamında araştırılanlardandır. Theo James ve eşi Ruth Kearney’in iki çocuğu bulunmaktadır.

Theo James'in Burcu Nedir?

16 Aralık doğumlu olan Theo James, Yay burcudur. Kendisi 2024 yılı itibarıyla 39 yaşındadır. Özellikle farklı projelerde yer almayı tercih eden James sürekli kendini geliştiren bir oyuncu olarak öne çıkmaktadır.

Theo James Kimdir 14

Theo James Türkiyeye Neden Geldi?

Hayranları tarafından Theo James Türkiye'de mi sorusu merak edilmektedir. Henüz adı açıklanmamış olan bir film çekimlerini gerçekleştirmek için Theo James şu anda İstanbul’da bulunmaktadır. Theo James'in Türkiye'ye gelme sebebi iş amaçlıdır.  

Theo James Kimdir 16

Theo James Oynadığı Filmler Nelerdir?

Theo James kimdir sorusu kadar oyuncunun oynadığı filmler de kendisi hakkında merak edilenler arasında yer almaktadır.

Theo James’in oynadığı filmler şu şekildedir:

  • You Will Meet a Tall Dark Stranger
  • The Inbetweeners Movie
  • Underworld: Awakening-
  • Divergent
  • The Divergent Series: Insurgent       
  • War on Everyone
  • The Divergent Series: Allegiant
  • Underworld: Blood Wars
  • The Secret Scripture
  • Backstabbing for Beginners
  • How It Ends
  • London Fields
  • Lying and Stealing
  • Archive
  • The Witcher: Nightmare of the Wolf
  • Dual   
  • Mr. Malcolm's List

Editör: Gulce Editor