Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde ki İshak Çelebi ve Kocatepe mahallelerinde yaşayan vatandaşlar, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ işbirliğiyle yürütülen projede yaşanan gecikmeden dolayı mağdur olduğunu söyleyen vatandaşlar, Şehzadeler belediyesinin önünde toplanıp basın açıklması yaptılar.

 Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, konuya dair belediyenin projeye ortak olmadığını ama destek olmak için elinden geleni yapacağını döyledi. Başkan Durbay,""İncelemeler sonuçlandığında ve bakanlığın revize çalışmaları tamamlandığında proje devam edecek" dedi.

Başkan Durbay, TOKİ projesinin inşaat alanındaki toprak kayması ve bölgede bir takım tarihi kalıntılar bulunması sebebiyle gecikme yaşandığını söyleyerek, vatandaşların basın açıklamalarına destek verdi.

Başkan Durbay, projenin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının yürüttüğünü hatırlatarak, Şehzadeler Belediyesinin projede sadece hak sahipleri ile sözleşme yaptığını ve sürecin tamamen onlara ait olduğunu söylerek,"Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bölgede yürüttüğü kentsel dönüşüm projesi başlarken, Şehzadeler Belediyesinden hak sahipleri ile görüşerek dosya hazırlamasını istemiş, belediye dosyaları hazırlamıştır. Proje tamamen Bakanlık tarafından yürütülmektedir. Proje iki nedenden dolayı durdurulmuştur. Birincisi bölgede yaşanan toprak kaymasından dolayı Bakanlık projeyi yeniden revize çalışmalarına başlamıştır. Revize çalışmaları hala devam etmektedir. Diğer neden ise bölgedeki kazı çalışmalarında tarihi kalıntılara rastlanmıştır. İzmir 2 Nolu Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulunun tarihi kalıntılar üzerindeki incelemeleri devam etmektedir. İncelemeler sonuçlandığında ve bakanlığın revize çalışmaları tamamlandığında proje devam edecektir. Belediye olarak bu sürecin hızlanması mağduriyetlerin giderilmesi için Çevre Bakanlığı ve İzmir 2 Nolu Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'yla görüşmelerimizi yaparak destek olmayı sürdüreceğiz. Sizlerin mağduriyetinizin son bulması için bizler elimizden geleni yapacağız, bizler de sizlerden de bu konuda destek bekliyoruz. Devlet de belediyeler de hiçbir vatandaşının mağdur olmasını istemez. Vatandaşım mağdursa ben de mağdurum”dedi.

Başkan Durbayi konuşmasını bitirdikten sonra, vatandaşlar söz alarak yaşadığı sıkıntıları dile getirdi. Söz alan her vatandaşı dikkatli bir şekilde dinleyen Durbay, başkan yardımcılarıyla birlikte konuya çok hasas bir şekilde yaklaştıklarını ve ellerinde gelen çabayı gösterceklerini söyledi.


Konun ayrıntılarını konuşabilmek için Başkan Durbay'ın teklifiyle, Kentsel Dönüşüm Projesi içindeki mahallelerden seçilecek temsilciler ve mahalle muhtarlarıyla  2 Temmuz Salı günü İzmir TOKİ Bölge Müdürlüğüne gidilmesi kararı alındı.

Toki̇ Projesinde Vatandaş Isyanda! (1)Toki̇ Projesinde Vatandaş Isyanda! (2)