Toprak Razgatlıoğlu, son yıllarda elde ettiği başarılarla adından söz ettiren ve Türk sporunun gururu haline gelen bir motosiklet yarışçısı. Peki Toprak Razgatlıoğlu serveti ne kadar? Detaylar haberimizde...

Toprak Razgatlıoğlu kimdir?

Toprak Razgatlıoğlu, 16 Ekim 1996 doğumlu ve Alanya, Antalya’dan bir Türk motosiklet yarışçısıdır. Yamaha takımı adına Superbike Dünya Şampiyonası’nda yarışmaktadır ve 2021’de şampiyon olarak Jonathan Rea’nın altı yıl süren üstünlüğüne son vermiştir. Razgatlıoğlu, bu başarıyla Superbike tarihinde şampiyon olan ilk Türk olmuştur.

“Tek Teker Arif” olarak tanınan babası Arif Razgatlıoğlu’nun teşvikiyle yedi yaşından itibaren motosiklet sürmeye başlamış ve Kenan Sofuoğlu’nun mentorluğunda yetişmiştir. 16 yaşında İstanbul Park’ta bir pist rekoru kırarak Türkiye Pist Şampiyonu unvanını kazanmıştır. 5 Ekim 2014’te Avrupa Superstock 600 Şampiyonası’nda Kawasaki ZX-6R ile ilk yarışını Magny Cours’da kazanmıştır. 2013 ve 2014’te Red Bull MotoGP Çaylaklar Kupası’nda yarışmış ve sırasıyla onuncu ve altıncı sıraları elde etmiştir.

Toprak Razgatlıoğlu Serveti Ne Kadar Toprak Razgatlıoğlu Yarışlardan Ne Kadar Kazandı (1)

Server Leventoğlu kimdir ne iş yapıyor? Server Leventoğlu evli mi? Server Leventoğlu kimdir ne iş yapıyor? Server Leventoğlu evli mi?

2015’te Avrupa Superstock 600 Şampiyonası’nı kazanmış, 2017’de Avrupa Superstock 1000’de ikinci olmuştur. 2019’da Superbike Fransa etabını kazanarak bu alanda birinciliği elde eden ilk Türk milli motosikletçi olmuştur. 2020’de PATA Yamaha takımıyla Superbike Dünya Şampiyonası’nın Avustralya etabında sezonun ilk zaferini elde etmiştir.

2021’de en yakın rakibi Jonathan Rea’i geride bırakarak Superbike Dünya Şampiyonası’nda şampiyon olmuş, 2022’de ise dünya ikincisi olmuştur. 2023’te Superbike Dünya Şampiyonası’nın sekizinci ayağını birinci olarak tamamlamıştır. Daha önce Red Bull bünyesinde yarışan Razgatlıoğlu, 2024 WSBK sezonu itibarıyla BMW Motorrad Motorsport takımı için yarışmaya başlamıştır.

Toprak Razgatlıoğlu Serveti Ne Kadar Toprak Razgatlıoğlu Yarışlardan Ne Kadar Kazandı (2)

Toprak Razgatlıoğlu serveti ne kadar? 

Tahminlere göre Toprak Razgatlıoğlu’nun net değeri yaklaşık 2 Milyon Dolar’dır. Türk motosiklet yarışçısı ve dünya şampiyonu Razgatlıoğlu, 2024 Superbike Dünya Şampiyonası için fabrika BMW takımı ile anlaşma yapmıştır. 2021’de Superbike Dünya Şampiyonluğunu kazanarak Jonathan Rea’nın altı yıl süren hükümdarlığına bir son vermiştir.

Toprak Razgatlıoğlu yarışlardan ne kadar kazandı?

Toprak Razgatlıoğlu’nun yarışlardan kazandığı gelirle ilgili net bir bilgi bulunmamaktadır. Ancak, 2021 yılında yapılan 35 yarışın 13’ünü kazanarak, 8 kez ikinci ve 7 kez üçüncü sırayı alarak önemli başarılara imza attığı bilinmektedir. Bu başarılar, onun toplam 28 kez podyumda yer alarak Türkiye’yi temsil etmesini sağlamıştır. Yarış kazançları genelde yarış sonuçlarına ve sponsorluk anlaşmalarına göre değişiklik gösterir. Detaylı bilgi için resmi yarış sonuçlarına veya Toprak Razgatlıoğlu’nun menajerlik ekibine danışılabilir.

Toprak Razgatlıoğlu Serveti Ne Kadar Toprak Razgatlıoğlu Yarışlardan Ne Kadar Kazandı (3)

Sıkça Sorulan Sorular

Toprak Razgatlıoğlu nerede yaşıyor?

Toprak Razgatlıoğlu’nun kesin ikametgahı hakkında bilgi bulmak zor olabilir. Çünkü, profesyonel yarışçıların çoğu, yarış sezonu süresince değişik yerlerde bulunur ve yarış takvimine uygun olarak seyahat ederler. Toprak Razgatlıoğlu da, Dünya Superbike Şampiyonası’nda mücadele ettiğinden, çeşitli ülkelerdeki pistlerde vakit geçirmekte olduğu düşünülmektedir.

Toprak Razgatlıoğlu sevgilisi kim?

Toprak Razgatlıoğlu'nun sevgilisinin olup olmadığı bilinmemektedir.

Kaynak: Haber Merkezi