Dünyanın en büyük ekonomik gücü olan Amerika Birleşik Devletleri'nde seçimler yaklaştıkça adayların birbirine karşı sert sözler ifade ettiğini görüyoruz. Türkiye saati ile bu gece yarısı konuşma sırası Trump'da idi.

Trump  Pensilvanya'nın Butler kentinde seçim konuşmalarını sürdürdüğü sırada yanak ve kulak kısımlarına ateş edildi. Trump kulağından yaralandı ve hayati tehlikesi bulunmuyor.

Trump'a yapılan saldırı sonrası tüm dünyada sorular sorular ise neredeyse aynı. Trump'a kim saldırdı, Trump'a ateş eden kişinin adı ne, Trump'a hangi örgüt suikast düzenledi, Trump'ı vuran kişi kim, Trump'ı kim öldürmek istedi. Bu tür sorulara sizler içi cevap vermeye çalışacağız.

Trump'a Suikast Girişiminde Bulunan Kişi Kim Adı Ne Trump'a Hangi Örgüt Suikast Düzenledi Antifa Nedir Ne Iş Yapar 11

Trump'a suikast girişiminde bulunan kişi kim adı ne?

Eski ABD Başkanı ve yeni Başkan adaylarından biri olan Donald Trump'a yapılan saldırı tüm dünyada geniş yankı buldu. Tüm dünyadaki dengeleri sarsacak olayla alakalı en önemli soru ise Trump'a kim saldırdı sorusu. 

Trump'a saldıran kişinin adının Mark Violets olduğu iddia edildi. Bu iddia X yani eski adıyla bir Twitter sayfasına ait. Wall Street Silver sayfası Trump'a düzenlenen saldırı hakkında bir fotoğraf yayınladı ve şu ifadeleri kullandı:

Butler Polis Departmanına göre Trump'a ateş eden kişi olay yerinde tutuklandı ve kimliği Antifa üyesi Mark Violets olarak açıklandı. Üye. Silahlı saldırıdan önce Mark Violets YouTube'a bir video yükleyerek "adaletin geldiğini" iddia etti.

Trump'a Suikast Girişiminde Bulunan Kişi Kim Adı Ne 11

Amerikan polisi bu iddiaların gerçeği yansıtmadığı ve silahlı saldırıyı yapan kişinin 20 yaşındaki Thomas Mathew Crook olduğunu bildirdi. 

Trump'a hangi örgüt suikast düzenledi?

Trump'a saldıran kişi kadar hangi örgütün bu saldırıyı düzenlediğini de merak edilen soruların başında geliyor. Twitter paylaşımına göre saldırıya düzenleyen grubun Antifa olduğu söyleniyor. Antifa nedir ve Antifa ne demek gibi sorulara cevap vermeye çalışalım.

Antifa Nedir, Ne Demek Antifa Ne Iş Yapar11

Antifa nedir, ne demek? Antifa ne iş yapar?

Antifa, Amerika Birleşik Devletleri'nde sol kanat anti-faşist ve ırkçılık karşıtı bir siyasi harekettir. Amaçlarına ulaşmak için şiddet içermeyen doğrudan eylem, incivility veya şiddet kullanan oldukça merkezi olmayan bir dizi özerk gruptan oluşur.

Antifa siyasi aktivizmi, poster ve broşür kampanyaları, karşılıklı yardımlaşma, konuşmalar, protesto yürüyüşleri ve topluluk örgütlenmesi gibi şiddet içermeyen yöntemleri içerir.

Antifa olarak tanımlanan bazıları dijital aktivizm, doxing, taciz, fiziksel şiddet ve mülk hasarı içeren taktikler de kullanır. Antifa üyeleri, neo-Naziler ve beyaz üstünlükçüler de dahil olmak üzere aşırı sağcılarla mücadele etmeyi amaçlamaktadır.

Harekete dahil olan bireyler bir dizi sol ideolojiyi benimsemekte ve anti-otoriter, anti-kapitalist ve devlet karşıtı görüşlere sahip olma eğilimindedir. Harekete katılan bireylerin çoğunluğu kendilerini devrimci olarak tanımlayan anarşistler, komünistler ve sosyalistlerdir ve liberal demokrasiye çok az bağlılıkları vardır, ancak bazı sosyal demokratlar da antifa hareketine katılmaktadır. 

Emniyet Müdürü Aktaş'tan şehit ailesine ziyaret Emniyet Müdürü Aktaş'tan şehit ailesine ziyaret

Antifa ismi ve anarşizm ve komünizmi temsil eden iki bayraklı logo Alman antifa hareketinden türetilmiştir.[10] Antifa: The Anti-Fascist Handbook kitabının yazarı Dartmouth College tarihçisi Mark Bray, Anti-Racist Action'ı (ARA) Amerika Birleşik Devletleri'ndeki modern antifa gruplarının öncüsü olarak göstermektedir.

Editör: Abdullah Akar