Yaz aylarının gelmesiyle birlikte turistlerin akın ettği Denizli'nin doğa harikası Pamukkale'de balon turlarında yoğunluk yaşanıyor.

Dünya'nın 8. doğa harikası olan Pamukkale Travertenleri her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Eşşiz manzarasıyla fotoğraf severlerinde uğrak yerlerinden olan Pamukkale traveterleri son günlerde ziyaretçi akınına uğruyor. Balon turizminde gözde mekanlarından olan travetenler, turistler tarafından çokça tercih ediliyor. Güneşin doğumunu gökyüzünde traveten manzarasıyla izlemek isteyen turistler sabahın erken saatlerin balona binmek için sıraya giriyor.

Günde yaklaşık 300 turistin balon uçuşlarına katıldığı öğrenilirken, turistler, 1 saat ile 45 dakika arasında süren balon turları için işletmecilere 3000 ila 3250 TL arası fiyat ödüyor. 12 yaş altı çocuklar ile hamileler dışında herkesin binebildiği balonlar, saat 6:30 sıralarında havalanıyor.  Kapasitesine göre 8 ile 12 kişilik olarka ayrılan balonlara binen turisler bin metre yükseklikten eşşiz manzaranın tadını çıkarıyor. Turistler tur kapsamında aynı zamanda bölgede bulunan Hierapolis ve Laodikya  antik kentlerinde kuş bakışı izleme imkanı buluyor.

Rus turistlerin yoğun olarak geldiği Pamukkale'de ilerleyen günlerde Çinli tursitlerinde gelmesiyle yoğunluğun artması bekleniyor.

Denizlili esnaflardan Narin için lokma hayrı! Denizlili esnaflardan Narin için lokma hayrı!

Kaynak: Haber Merkezi