Türkiye son yıllarda özellikle ekonomik sıkıntılar başta olmak üzere çalkantılı bir süreçten geçiyor. 2010'lu yılların başında Gezi Olayları ile başlayan problemler, darbe girişimi ve Kovid pandemisi ile birlikte arşa çıkmış durumda.

Bu durumlar ülkeyi ekonomik olarak zorladı ve zorlamaya da devam ediyor. Bu süreçlerin içine bir ''Çözüm Süreci'' eklendi ve halkın tepkisi iyice büyüdü. Özellikle gençlerin içinde bulunduğu bir kesim yönetimin değişmesi gerektiğini mevcut Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaşlı ve yorgun olduğunu savunuyordu. Bu nedenle daha genç ve dinamik bir aday beklentileri vardı.

2023 yılında Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısında kimin olacağı büyük merak konusu olmuştu. Genç nesil aday olarak Ekrem İmamoğlu ya da Mansur Yavaş'tan birini görmek istiyordu. Fakat adaylık süreci bu şekilde işlemedi ve Kemal Kılıçdaroğlu aday oldu.

Seçim öncesi anketlerin çoğunda seçimi kazanacak kişi Kılıçdaroğlu'ydu. Fakat buna Muharrem İnce karşı çıkmıştı ''Seçimi ikinci tura ben taşıyorum. Ben olmasan seçimi ilk turda Erdoğan kazanır.'' demişti. Nitekim süreç İnce'yi haklı çıkardı. Seçim zamanında gençlerin tepkisini alan İnce seçimden sonra yeniden adam haklıymış doğruları söylemiş şeklinde nitelendirildi.

Yine seçim süreci içerisinde Sinan Oğan'ı aday gösteren Ümit Özdağ'da oyları bölüyor diyerek çok fazla tepki görmüştü. İkinci tura kalan seçimde Ümit Özdağ'ın mültecilere karşı olan tutumu ve Kılıçdaroğlu'nun yanında yer alması gençlerin takdirini kazanmıştı.

Dün önce Bahçeli'nin, ardından da Özgür Özel'in açıklamaları genç nesil tarafından büyük tepki gördü. Gençler ne iktidara ne de muhalefekete güvenmediklerini dile getirerek Ümit Özdağ ve Muharrem İnce'ye tek çatı altında birleşin ve ülkeyi siz yönetin çağrısında bulundu.

#ÖzdağveİnceBirleşmeli sloganı ile paylaşım yapan kullanıcılara iki siyasinin nasıl tepki vereceği önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

#ÖzdağveİnceBirleşmeli sloganı altında yapılan paylaşımlardan bazıları şu şekilde; 

Devlet Bahçeli'nin sözlerine bir tepki de Fatih Erbakan'dan geldi Devlet Bahçeli'nin sözlerine bir tepki de Fatih Erbakan'dan geldi

Türk Gençliğinden Özdağ Ve İnce'ye Çağrı! Birleşin 1-1

Muhabir: Erdinç Alkan