EURO 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası son 16 turunda Avusturya ile karşı karşıya geliyor. 2008 yılından sonra ilk kez Avrupa Futbol Şampiyonalarında gruptan çıkma başarısı gösteren milliler bu başarıyı taçlandırmak için Avusturya'yı eleyip çeyrek finale çıkmak istiyor.

F Grubunda Portekiz, Gürcistan ve Çekya ile mücadele eden millilerimiz 6 puan toplayarak grup ikincisi olarak bir üst tura çıkma başarısı göstermişti. Millilerimiz gruptaki ilk maçında Gürcistan'ı 3-1 yenerek turnuvaya giriş yaptı.

İkinci maçımızda güçlü rakibimizi Portekiz ile karşılaştık. Maçta çok kötü bir performans ortaya koyan milli takım mücadeleyide 3-0 kaybetti. Son ve kaderimizi tayin edecek olan Çekya maçınıdı 2-1 kazandık ve adımızı bir üst tura yazdırdık.

Son 16 turunda ise rakibimiz Hollanda ve Fransa'nın önünde grup lideri olan Avusturya. Türk halkı bu maç öncesinde Türkiye milli takım kadrosu nasıl olacak merak ediyor. Kritik maç öncesi tüm detayları sizler için hazırladık.

Türkiye Avusturya Ilk 11 Maç Kadrosu 11

Türkiye Avusturya ilk 11 maç kadrosu

Türkiye teknik direktörü Vincenzo Montella son 16 turunda Avusturya maçında 3 ay öncesinde oynadığımız maçtan dersler çıkararak en doğru kadroyu sahaya sürmeyi planlıyor. 

Avuturya maçında sahaya çıkması beklenen 11'de şu isimler yer alıyor;

Mert Günok, Mert Müldür, Merih Demiral, Abdülkerim Bardakçı, Ferdi Kadıoğlu, Kaan Ayhan, İsmail Yüksek, Orkun Kökçü, Arda Güler, Kenan Yıldız, Barış Alper Yılmaz.

Türkiye Avusturya Ilk 11 Maç Kadrosu 22

Avusturya'nın Pres Gücü

Milli takımımızın başlangıçta sahaya 4-3-3 formatı ile yerleşmesini bekliyoruz. Avusturya turnuvanın ön alanda en iyi pres yapan takımlarından biri. Özellikle bu durum bizi savunmadan çıkışlarda çok zorlayacaktır.

İki stoperimizden ayağı daha düzgün olan Abdülkerim'e yoğun baskı gelmesi muhtemel. Bu nedenle orta saha oyuncularımız geriye gelerek savunmacılarımıza yardımcı olmalılar. 

Türkiye Avusturya Ilk 11 Maç Kadrosu 33

Savunma Arkasına Koşular İle Tehlike Yaratabiliriz

Pres oyunu güçlü olan takımların şüphesiz en büyük zaafları savunma arkasına atılan uzun toplar oluyor. Özellikle Kenan Yıldız ve Barış Alper gibi hızlı oyuncularımız ile rakibin vereceği boşlukları değerlendirmemiz gerekecektir.

Tabi ki savunma arkasına koşmak kadar o topu oraya dengeli atabilmekte önemli. Özellikle Arda Güler bu konuda bir uzman diyebiliriz. Ayrıca Orkun ve İsmail gibi oyuncularımızda uzun toplarda başarılı istatistiklere sahipler.

Türkiye Avusturya Ilk 11 Maç Kadrosu 44

Avusturya Maçı Öncesi Türkiye Milli Takımda Kimler Cezalı?

Avusturya maçı öncesinde milli takımımızda en can sıkıcı durum ise şüphesiz cezalı oyuncularımız. Özellikle kaptan Hakan Çalhanoğlu'nun yokluğu bizi çok derinden etkileyecektir.

Bir başka cezalı oyuncumuz ise Samet Akaydın. Samet Portekiz maçında çok ciddi bir hataya imza atsada Çekya ve Gürcistan maçında sahanın iyi isimlerinden biriydi. Milli takımımızda sahada olan her oyuncu olmayan arkadaşları için bir kat daha fazla mücadele ortaya koyacaktırç

Kerem ve Orkun Benfica'yı taşımaya devam ediyor Kerem ve Orkun Benfica'yı taşımaya devam ediyor

Bugün saat 22.00'da oynanacak maçta Türkiye Milli takımımıza başarılar diliyoruz. 

Türkiye Avusturya Ilk 11 Maç Kadrosu 55

Editör: Abdullah Akar