EURO 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası F grubunda mücadele eden Türkiye milli takımı hakkında çok fazla merak edilen soru var. Bunlardan bir tanesi de milli takım gruptan nasıl çıkar ve gruptan çıkarsa kiminle eşleşir soruları.

Grupta ilk maçta Gürcistan, ikinci maçta da Portekiz ile karşı karşıya gelen millilerimiz bugün ise Çekya ile mücadele edecek. Kritik maç öncesinde çok fazla eksik oyuncumuz bulunuyor. 

Barbaros Gençlikspor sezona iddialı hazırlanıyor Barbaros Gençlikspor sezona iddialı hazırlanıyor

Özellikle stoper bölgesindeki eksik oyuncularımız oldukça fazla. Turnuva kadrosunda yer almayan Çağlar Söyüncü'nün eksikliğini çok fazla hissediyoruz.

ÖNERİ İÇERİK: ÇAĞLAR SÖYÜNCÜ MİLLİ TAKIMDA NEDEN YOK?

Stoper bölgemizdeki eksiklere birde Mert Günok'un sakatlığı eklendi. Portekiz maçında sahada olan Altay Bayındır performansı ile Türk halkını tatmin edemedi. Bugün kalede Uğurcan ve Altay'dan birisi olacak. Umuyoruz ki kalecilerimizden hangisi görev alırsa alsın onlar için iyi bir gün olur.

Diğer soru işareti de Arda Güler ile alakalı genç yıldımız turnuvaya muhteşem bir başlangıç yapmış ve Gürcistan maçında enfes bir gol atmıştı. Fakat Portekiz maçına sakat olduğu için yedek kulübesinde başladı. Bugünde Arda olacak mı sorusu en çok sorulanlar arasında.

ÖNERİ İÇERİK: ARDA GÜLER ÇEKYA MAÇINDA OYNAYACAK MI?

Milli takımımızda bu kadar çok sıkıntı var iken akıllardaki tek soru milliler gruptan nasıl çıkar ve gruptan çıkınca kiminle eşleşir. İşte detaylar...

Türkiye Milli Takımı Gruptan Nasıl Çıkar Türkiye Gruptan Çıkarsa Kiminle Eşleşecek 11

Türkiye milli takımı gruptan nasıl çıkar? Türkiye kaybederse gruptan çıkabilir mi?

Milli takımımızın gruptan çıkma ihtimali çok yüksek. Çekya'nın yendiğimiz takdirde başka ihtimallere bakmaksızın gruptan çıkıyoruz. Beraberlikte yine bizi gruptan ikinci olarak çıkartacak ihtimaller arasında. Çekya'nın oyun ve oyuncu gücüne baktığımızda maçın favorisi muhtemelen Türkiye diyebiliriz.

Asıl akıllardaki soru ise Türkiye Çekya maçını kaybedinde gruptan çıkabilir mi. Bu sorunun cevabı da evet Türkiye kaybetse bile kadrodan çıkacak. Fakat bunun için bazı ihtimaller söz konusu.

Türkiye Çekya'ya kaybederse ve Gürcistan'da Portekiz'i yenerse Türkiye 4. olarak elenecek. Gürcistan kazanamaz ve Çekya bizi 3'ten daha farklı skorla yenerse Türkiye bu sefer grupta 3. oluyor. 

Fakat bu durumda da elenme ihtimalimiz var. Bu ihtimalde Slovakya-Romanya ve Belçika-Ukrayna maçlarından birisi berabere biterse turnuvaya 3. olsak bile veda ediyoruz.

Gruptan çıkma ihtimallerimizi gördük. Şimdi de kimlerle eşleşebiliriz ona bakalım.

Türkiye Milli Takımı Gruptan Nasıl Çıkar Türkiye Gruptan Çıkarsa Kiminle Eşleşecek 22

Türkiye gruptan çıkarsa hangi takımla eşleşecek?

Türkiye'nin gruptan çıkması halinde eşleşeceği takımlarda netleşmiş durumda. Eğer bugün Çekya'ya kaybetmez isek D Grubu lideri Avusturya ile eşleşmiş olacağız. Fakat herhangi bir yenilgi durumda en iyi 3.'ler arasında yer alırsa bu sefer rakibimiz ise B Grubu lideri İspanya olacak.

Türkiye milli takımı gruptan nasıl çıkar ve Türkiye gruptan çıkarsa kiminle eşleşecek sorularını sizler için yanıtladık.

Kaynak: Haber Merkezi