EURO 2024 Avrupa Futbol Şampiyonasında çeyrek finale yükselme başarısı gösteren milli takımımız bugün saat 22.00'da Hollanda ile tarihimizin en önemli maçlarından birine çıkacak.

Son 16 turunda Avusturya karşısında çok zorlansada tur atlamayı başaran milliler. Son 16 turunu en rahat geçen takımlardan biri olan Hollanda ile karşı karşıya geliyor.

Çeyrek final maçı öncesinde Türkiye milli takımının ilk 11'i nasıl olacak, Türkiye'de kimler forma giyecek gibi sorular sık sık soruluyor. Bu sorulara sizler için cevap vermeye çalışacağız.

Türkiye Hollanda ilk 11 maç kadrosu nasıl olacak?

Milli takımımız Hollanda maçı öncesi orta saha ve stoper oyuncularımızın cezalı olması çok fazla sorun yaratabilir. Merih Demiral UEFA tarafından aldığı 2 maç ceza sornrası bu maçta olmayacak. Orkun Kökçü ve İsmail Yüksek ise sarı kart cezaları dolasıyla Hollanda maçında forma giyemeyecek.

Türkiye A milli futbol takımı Hollanda muhtemel 11'i şu şekilde olacak;

Mert Günok, Mert Müldür, Samet Akaydın, Abdülkerim Bardakçı, Ferdi Kadıoğlu, Kaan Ayhan, Salih Özcan, Hakan Çalhanoğlu, Arda Güler, Kenan Yıldız, Barış Alper Yılmaz.

Trendyol Süper Lig: Çaykur Rizespor: 2 - Antalyaspor: 1 Trendyol Süper Lig: Çaykur Rizespor: 2 - Antalyaspor: 1

Milli takımımızın çeyrek finaldeki rakibi Hollanda'nın ise maça şu 11 ile çıkması bekleniyor;

Verbruggen, Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Ake, Schouten, Simons, Reijnders, Malen, Depay, Gakpo.

Türkiye Hollanda Ilk 11 Maç Kadrosu 11

Hollanda'da Gakpo Öne Çıkıyor

Hollanda milli takımında hücumda Gakpo gösterdiği üstün performans ile öne çıkıyor. Özellikle son Romanya maçında hem maçın kilidini açan golü atan Gakpo hem de Malen'e al da at dercesine bir asist yapmıştı.

Liverpool forması giyen 25 yaşındaki oyuncu turnuvada şuana kadar 3 gol atıp 1'de asist yapma başarısı gösterdi. Sol forvet olarak görev alan Gakpo'nun karşısında bugün Mert Müldür'e ve kademesinde Kaan Ayhan'a büyük iş düşecek.

Türkiye Hollanda Ilk 11 Maç Kadrosu 22

Merih'in Cezası Motivasyon Olabilir

Milli takımda Avusturya maçında yaptığı ''bozkurt işareti'' ile EUFA'dan 2 maç ceza alan Merih Demiral'ın yokluğu bir dezavantaj olsa da takım arkadaşları Merih için ekstra motive olacaktır.

Merih'in yokluğunda stoper mevkisinde Samet Akaydın görev alacak. Portekiz maçında çok büyük bir hata yapsada Samet turnuvadaki diğer oynadığı maçlarda gayet yeterli bir performans sergiledi. 

Editör: Abdullah Akar