Avrupa Futbol Şampiyonasında Türkiye gruptaki 2. maçında Portekiz ile karşı karşıya gelecek. 22 Haziran Cumartesi saat 19.00'da oynanacak maçı hakem Felix Zwayer yönetecek.

Maçın hakemi Felix Zwayer kimdir gelin yakından bakalım.

Felix Zwayer Kimdir Kaç Yaşında Ve Nereli

Felix Zwayer Kimdir? Kaç Yaşında ve Nereli?

19 Mayıs 1981 doğumlu olan Felix Zwayer 2024 yılı itibari ile 43 yaşındadır. Berlin'de yaşayan Alman hakem, Berlin Futbol Federasyonu'na bağlı SC Charlottenburg'da hakemlik görevini devam ettirmektedir. FIFA ve UEFA elit kategori hakemi olarak bilinmektedir.

Zwayer 2004 yılında DFB düzeyinde hakemlik yapmaya başladı. 2007 yılında 2. Bundesliga'da hakemliğe terfi etti ve Bundesliga'da yardımcı hakem olarak görev aldı. İki yıl sonra Zwayer, 2009-10 sezonu için Bundesliga'da hakemliğeine terfi etti.

Zwayer'in adı 2005 yılında bir şike skandalına karıştı. Zwayer bu olay sonrasında 6 ay futboldan men edilmişti. Bu durum kariyeri boyunca sürekli eleştiri almasına neden oldu ve ismi şike yapan hakeme çıktı. 

KPSS Önlisans Sonuçları Açıklandı KPSS Önlisans Sonuçları Açıklandı

Zwayer'in yönettiği en önemli maç ise 18 Haziran 2023 tarihinde oynanan 2023 UEFA Uluslar Ligi Finali Hırvatistan ile İspanya maçı olmuştur.

Kaynak: Haber Merkezi