Türkiye EURO 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası 3. grup maçında bugün Çekya ile karşı karşıya gelecek. Milli takım çok önemli olan Çekya maçı öncesinde özellikle stoper bölgesinde çok fazla eksik olması Montella'yı kara kara düşündürüyor.

İtalyan teknik adam bu bölgeye nasıl bir çözüm arayacağını düşünürken Türk futbol severler ise Çağlar Söyüncü kadroda neden yok, neden oynamıyor, Çağlar milli takımda neden yok gibi sorular soruyorlar. Bizde sizler için bu sorulara cevap vermeye çalıştık.

Türkiye'de Çağlar Söyüncü Neden Yok Milli Takımda Çağlar Söyüncü Neden Oynamıyor 11

Türkiye'de Çağlar Söyüncü neden yok? Milli takımda Çağlar Söyüncü neden oynamıyor?

Çağlar Söyüncü milli takımın 32 kişilik geniş kadrosunda kendisine yer bulmuştu. Fakat hazırlık döneminde yaşadığı sakatlık nedeniyle kadrodan çıkarıldı. Çağlar Söyüncü bu sezonun ilk yarısını neredeyse hiç oynamayarak Atletico Madrid'de geçirmişti.

İkinci yarı ise transfer olduğu Fenerbahçe'de eski günlerine dönme sinyali verdi. Oynadıkça daha verimli hale gelen oyuncunun sakatlığı milli takım için çok büyük kayıp oldu.

Özellikle Premier ligde Leicester City forması ile gösterdiği performans Çağlar'ın büyük takımların radarına sokmuştu. Uzun süre Pep ve Klopp'un Çağlar'ı kadrosuna katmak için uzun çaba gösterdiği biliniyordu.

Leicester başkanı Çağlar'ın takımdan ayrılmasına o dönem için izin vermemişti. Çağlar'ın kariyerinin düşüşü de yine Leicester başkanı nedeniyle oldu diyebiliriz. Çağlar 2022-23 sezonunda Leicester ile son sezonunu oynarken sözleşme uzatmayı kabul etmedi.

Yönetim ve teknik ekipte Çağlar'a mobing uygulayarak neredeyse hiç oynatmadı. Çağlar ancak takımın ligden düşme durumu olunca sahaya çıktı ve iyi performanslar göstersede takımın düşüşünü engelleyemedi.

Çağlar buradan transfer olduğu Atletic Madrid'de de çok fazla forma şansı bulamadı. Fenerbahçe onun için adeta bir yeniden doğuş oldu. Fenerbahçe ile tüm kulvarlarda 16 maça çıkan Çağlar biri Galatasaray maçı olmak üzere 2'de gol kaydetti.

Türkiye'de Çağlar Söyüncü Neden Yok Milli Takımda Çağlar Söyüncü Neden Oynamıyor 22

Dev derbiye doğru! Dev derbiye doğru!

Bonsevisi halen Atletico Madrid'de olan Çağlar için Fenerbahçe 10 milyon euro gibi bir bonservis bedelini gözden çıkarmış durumda. Mourinho'nun Çağlar'ı kadroda göremek istediği söylentiler arasında. 

Bu transfer gerçekleşirse 28 yaşındaki Çağlar Söyüncü kariyerine uzun yıllar Türkiye'de devam edecektir.

Türkiye'de Çağlar Söyüncü neden yok, Milli takımda Çağlar Söyüncü neden oynamıyor yazımızın sonuna geldik. Bu tür bilgilere ulaşmak için sitemizi takip etmeyi unutmayın.

Editör: Abdullah Akar