Araç fiyatlarının son yıllardaki değişimleri birçok kişi araba piyasasını araştırmaya başlamıştır. Bazı vatandaşlar araba tercihlerin yerli üretim otomobillerden yana kullanmak istemektedirler. Türkiye’de üretilen arabalar son yıllarda sıklıkla araştırılır olmuştur. Merak edilenleri sizin için araştırdık!

İşte detaylar…

Türkiye’de Üretilen Arabalar 2024

Türkiye, otomotiv sanayisi açısından son yıllarda üretimlerini arttırmıştır.  Türkiye'de üretilen arabalar hem iç pazarda hem de uluslararası pazarda tercih edilmektedir.

Türkiyede Üretilen Arabalar 1

Fiat Egea

Yıllardır Türkiye’de fabrikası bulunan FIAT, birçok modelini Türkiye’de üretilen arabalardandır.  Egea’da bu modeller arasında yer almaktadır. Türkiye’de üretilen arabalar içeresine en çok satan modellerdendir. Sedan, hatchback ve station wagon seçenekleri bulunmaktadır. Fiat Egea Bursa’da yer alan Tofaş fabrikasında üretilmektedir.

520 litrelik geniş bagaj hacmi bulunan otomobilin 2 adet benzinli, 3 adet dizel motor seçeneğinle satıştadır. Ayrıca arabada manuel ve otomatik şanzıman seçenekleri kullanıcılara sunulmaktadır.  

Fiat Ticari Araçlar

Fiat, binek araçların yanında birden çok ticari araç modelinin üretimini de Türkiye’deki fabrikasında gerçekleştirmektedir. Fiat’ın Türkiye’de ürettiği arabalar içerisinde Doblo, Fiorino ve Pratico modelleri bulunmaktadır.

Fiat’ın sevilen ticari araçlarından olan Fiorino, Multijet dizel motoru ile oldukça düşük yakıt tüketimi sunmaktadır. Türkiye’de en çok satan hafif ticari araçlardan olan Doblo dayanıklılığı ile öne çıkmaktadır. 2 ve 5 kişilik iki farklı oturma düzenine sahip versiyonu bulunan araç, düşük yakıt tüketimiyle de tercih edilmektedir.

Türkiyede Üretilen Arabalar 2

Renault Megane

Bursa’da yer alan devasa fabrikası ve yıllık yaklaşık 350 bin adet araç üretim kapasitesi ile Türkiye’de hangi araçlar üretiliyor sorusu sorulduğunda akla ilk gelen markaların içeresinde Renault bulunmaktadır. Renault Megane hem Türkiye’de aile otomobili arayışındaki sürücülerin tercihlerinin ilk sıralarında yer almaktadır.

Renault Megane, şehir içindeki rutin yolculuklar için de uzun yolculuklar için de konforlu bir seçimdir. Megane’ın Energy dCi 110 motoru 3,7 litre yakıt tüketimiyle oldukça tasarruflu araçlardan biridir.                                                                                                                                                                                                                                                                     

Renault Clio

Türkiye’de üretilen otomobil modelleri arasında oldukça popüler olan Clio, hatchback ve sport tourer kasa seçenekleriyle satışa sunulmaktadır. Eller serbest park sistemi, geri görüş kamerası ve yokuş kalkış desteği gibi yenilikçi teknolojilerle birçok kişi tarafından beğenilerek kullanılmaktadır.

Ford Ticari Araçlar: Transit, Courier, Custom, Trucks

Dünyanın en çok tercih edilen ticari araçlarından olan Ford Transit’in üretimi 50 yıldır Ford’un Kocaeli Gölcük’te yer alan fabrikada yapılmaktadır.

Ford Custom ve Courier’in tek üretim merkezi Ford’un Gölcük fabrikasıdır. Yılın Uluslararası Ticari Aracı unvanını elinde bulunduran Custom, Euro NCAP’in zorlu güvenlik testlerinden beş yıldız alan ilk ticari araçtır.

Türkiyede Üretilen Arabalar 3

Hyundai i10

Şehirli sürücülerin ilk tercihleri arasında yer alan Hyundai İzmit’te yer alan Hyundai Assan fabrikasında yapılmaktadır. Türkiye’de kullanımının yanı sıra İzmit’ten Avrupa’ya ihraç edilmektedir.

Şerit Takip Uyarı Sistemi (LDWS), Elektronik Denge Kontrolü (ESC), Acil Durum Fren Sinyali (ESS) ve Arka Park Asistanı (RPAS) gibi sürüş destek sistemleri ile çok daha güvenli sürüş deneyimi sunmaktadır.

Hyundai i20

Hyundai i20, modern tasarımı ve yüksek performansı ile kullanıcıların beğenisini kazanmış diğer Hyundai modelidir. i10’dan sonra en çok tercih edilen araba modellerinin içerisinde yer almaktadır. İ10’da bulunan birçok özellik i20 modelinde de bulunmaktadır. Aynı zamanda sunduğu yüksek kabin hacmi diğer modellere göre tercih edilmesinin nedenlerindendir.

Mevsimin ilk kar taneleri düştü Mevsimin ilk kar taneleri düştü

Türkiyede Üretilen Arabalar 4

Toyota Corolla - Corolla Hybrid

Toyota C-HR ve Corolla modelleri, Türkiye'de üretilerek dünya pazarlarına ihraç edilen diğer modellerdendir.

Dünyanın en çok satan otomobili Toyota Corolla’nın 11. nesli Türkiye’den 30 ülkeye ihraç edilmektedir. Kaliteli malzemeler kullanılarak tasarlanan iç mekan ve gelen dış tasarımı, otomobilin daha dikkat çekici kılmaktadır.

Toyota Corolla’nın hibrit versiyonu da Türkiye’de üretilmektedir. Yüksek performansı ile öne çıkan Toyota Corolla Hybrid kullanıcı dostu birçok özelliğe sahiptir.

 Toyota CH-R

Listenin belki de en dikkat çeken ismi, Türkiye’de üretilen ilk hibrit otomobil Toyota CH-R. Araç, düşük yakıt tüketimi ile yüksek performansı buluşturmayı vadetmektedir. Toyota’nın elmas mimarisine sahip otomobil, güçlü bir görünüm çizmektedir.

Türkiyede Üretilen Arabalar 5

Isuzu D-MAX

Türkiye’de son yıllarda pick-up modelleri de oldukça satılmaktadır. En çok tercih edilen pick-up modellerinden biri de ISUZU D-MAX’dir. Gebze Şekerpınar’da üretilen aracın 4x4 ve 4x2 versiyonları bulunmaktadır.  D-MAX, 3.5 tonluk çekme kapasitesi ve üstün dayanıklılığı ile dikkat çeken modellerdendir.

Yokuş Kalkış Destek Sistemi, Eğim İniş Kontrolü, ESC (Elektronik stabilite kontrolü), TCS (Çekiş kontrol sistemi), ABS (Kilitlenmeyi önleyici fren sistemi), EBD (Elektronik fren dağılımı) ve BAS (Panik fren yardım sistemi) gibi donanımlar da aracın öne çıkan özellikleri arasındadır.

Türkiyede Üretilen Arabalar 6

TOGG C SUV

Türkiye’de üretilen arabalar grubuna son olarak yerli otomobil marakası olan TOGG katılmıştır. Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), Türkiye’nin yerli elektrikli otomobil üretimi konusundaki en büyük adımlarındandır. TOGG’un SUV modeli, yüksek performansı ve geniş iç hacmi ile kullanıcılar tarafından tercih edilmektedir.