EURO 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası son 16 maçında Avusturya maçında yaptığı Bozkurt işareti nedneiyle Merih Demiral'e UEFA'dan ceza geldi.

Bozkurt işareti sonrası UEFA Merih Demiral hakkında soruşturma başlatmıştı. UEFA Disiplin kurulu yaptığı incelemeler sonunda Milli Futbolcumuz Merih Demiral'e iki maç men cezası verdi. UEFA'dan yapılan açıklamada; Türkiye Futbol Federasyonu oyuncusu Merih Demiral'ın, genel davranış ilkelerine uymaması, temel terbiye kurallarını ihlal etmesi, spor etkinliklerini sportif olmayan gösteriler için kullanması ve futbol sporunu itibarsızlaştırması nedeniyle, aksi takdirde oynama hakkı bulunan toplam iki (2) UEFA temsili takım müsabakası maçından men edilmesine karar verildi''denildi.

Karara göre, Merih Demiral, A Milli Takımın Hollada'ya karşı oynacağı çeyrek final maçında ve turu geçmesi halinde yarı final maçında da forma giyemeyecek. Ancak, Demiral, A Milli Takım finale çıkabilirse, final karşılaşmasında forma giyebilecek.

TFF harekete geçti

Bozkurt işaretini uygunsuz davranış olarak değerlendiren UEFA'nın iki yüzlü politikası üzerine TFF harekete geçti. Federasyon Merih Demiral için 30 sayfalaı ksavunma hazırladı. Fedarasyon Cezanın kaldırılması için karara itiraz edecek.

UEFA'nın iki yüzlülüğü

Öte yandan UEFA Slovakya maçında İngiliz futbolcu Jude Bellingham'ın yaptığı uygunsuz hareket 30 bin euro para ve 1 maç men cezası verdi. 1 maç men cezasını ise ertelmeli olarak işleme koyan UEFA'nın bu tavrı Bozkurt işareti karşısında uyguladığı politika karşısında iki yüzlüğünü gözler önüne serdi.

Avrupa Ligi ikinci haftasında Türk takımları 3 maçta 2 puan aldı Avrupa Ligi ikinci haftasında Türk takımları 3 maçta 2 puan aldı

Erdoğan'dan Bozkurt işareti yorumu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kazakistan'daki Şanghay İşbirliği Örgütü Devletler Zirvesi programı sonunda dönüş yolunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Merih Demiral'in Bozkurt işaretini nasıl değerlendiriyorsunuz sorusunuda cevaplayan Erdoğan, gerekli adımlar atılyıor dedi.

Erdoğan, ''Almanların formlarında Kartal var sorun oluyor mu? Fransızlarınkinde goros var kimse neden horozlanıyorsunzu diyor mu? Oyuncumuz Merih, sevincini o şekilde kutladı.  Dışişleri Bakanlığımız bu konuda gerekli adımları atıyor. İnşalalh Cumartesi gübnnü sahadan galibiyetle ayrıalcağız. Bizlerde maça gitme kararı aldık orada takımımızı yalnız bırakmayacağız''dedi.

Kaynak: Haber Merkezi