Ünlü müzik grubu Köfn'ün adının yabancı bir isim olmadığını ve Akhisar'dan ilham aldığını biliyor muydunuz? Köfn grubunun üyesi Bilge Kağan Etil'in kökleri Akhisar’a dayanmaktadır. Etil’in babası ve annesi, eski zamanda Akhisar’a bağlı Hacıbaştanlar köyünde doğmuşlardır ve aileleri tütün, pamuk ve zeytin ziraatiyle uğraşmaktaydı.


Bilge Kağan Etil’in Ailesi ve Kökeni


Bilge Kağan Etil’in babası Abdullah Etil, ilkokulu Akselendi kasabasında, ortaokul ve liseyi Gölmarmara’da okumuş, 1982 yılında Gölmarmara Lisesi’nin ilk mezunlarından biri olarak Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni kazanmıştır. 1987 yılında kaymakamlık mesleğine başlayan Abdullah Etil, çeşitli illerde görev yapmıştır ve halen Denizli vali yardımcılığı görevini sürdürmektedir. Bilge Kağan Etil, 1989 yılında Konya Sarayönü’nde doğmuştur.


Müzik Kariyeri ve Köfn Grubu


Bilge Kağan Etil, çocukluğundan beri müziğe büyük ilgi duymuştur. Müzik eğitimini özel derslerin yanı sıra Konya Selçuk Üniversitesi’nde Müzik Öğretmenliği Bölümü’nde 3 yıl öğrenim görerek ve ardından İTÜ Müzik Konservatuarı'nı bitirerek tamamlamıştır. Adana'lı olan Salman Tin ile birlikte Köfn müzik grubunu kurarak müzik hayatına devam etmektedirler. Grubun ürettikleri parçalar iki yıldır listelerde yer almakta ve çok sayıda ödül almaktadır. Grubun "Bi Tek Ben Anlarım" adlı parçası sosyal medyada 700 milyondan fazla dinlenmiştir.


Köfn İsminin Kökeni


Bilge Kağan Etil’in ailesi izinlerini Hacıbaştanlar köyünde geçirmektedir. Etil, köy hayatıyla yakından ilgilenmiştir. Tütüncüler bilir ki, selenin büyüğüne Akhisar yöresinde "köfün" denilmektedir. Büyük ihtimalle, küfenin telaffuzu Ege şivesinde zor olduğu için "köfün" olarak söylenmiştir. İşte Köfn grubunun ismi de buradan gelmektedir. Grup üyelerinin açıklamasına göre, elektronik müzik yaptıkları ve merak uyandırması için köfünün 'ü'sünü atarak "KÖFN" ismini oluşturmuşlardır.
Akhisar’daki Bağlantı ve Etkinlikler
Bir üyesi Akhisarlı olan başarılı müzik grubu Köfn'ü güzel Akhisar’da dinlemek, tüm Akhisarlılar için büyük bir dilektir. Akhisar’ın kültürel zenginliği ve tarihi, Köfn grubunun müziğine de yansımaktadır. Bu bağlantı, grup için de özel bir anlam taşımaktadı