BİYOGRAFİ KİMDİR

Veli Arslan kimdir? Kaç yaşında nereli?

Abone Ol

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin İstanbul 1. Bölge milletvekili adayı olan Veli Arslan,kimdir? Kaç yaşında nereli? Gibi sorular merak ediliyor. Veli Arslan hayatı ve biyografisi için haberimizin içeriğine göz atabilirsiniz...

Veli Arslan kimdir? Kaç yaşında nereli?

Parti: AK PARTİ

Bölgesi: İstanbul 1. Bölge

Mesleği: Dış Ticaret Uzmanı

Eğitim Durumu: Lisans

Doğum Yılı: 1977

Veli Arslan, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin İstanbul 1. Bölge milletvekili adayı olan bir iş adamıdır. Arslan, 1977 yılında İstanbul’da doğmuş, aslen Tokat Erbaalıdır. 1989 yılında Gümrük saha elamanı olarak başlayan mesleğinde çeşitli firmalarda yöneticilik yapmış, 2008 yılında kendi şirketini kurmuştur. Dış ticaret uzmanı olarak çalışmaktadır.

Veli Arslan, aynı zamanda Ataşehir Tokatlılar Derneği Başkanlığı, İstanbul Tokatlılar Yönetim Kurulu Üyeliği ve Tokat Konfederasyonu gibi birçok STK’da görev almıştır. Ayrıca Atv’de yayınlanan “Genel Seçim Sonuçları” programında yer almıştır.

Veli Arslan’ın yaşadığı haberlerden biri de, Alevi kurumlarına yönelik saygısızlık yaptığı iddiasıdır. 2019 yılında yapacağı toplantı davetiyesinde “Semah Ekibi Gösterisi” yazmasına tepki gösteren Aleviler, davetiyeden çıkarılmasını istemiştir. Veli Arslan ise bu konuda herhangi bir açıklama yapmamıştır.

Veli Arslan neden Alevi kurumları tarafından eleştirildi?

Alevi kurumları tarafından Veli Arslan’ın eleştirildiği iddiası sosyal medya gündeminde onun Alevi toplumuna yönelik saygısızlık yaptığı ve Alevi haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle ortaya atılmıştır. Bu iddia, Alevi Bektaşi Federasyonu’nun Twitter hesabında yayınlanan bir tweet ile başlamıştır.

Tweette, Veli Arslan’ın “Semah Ekibi Gösterisi” yazmasına tepki gösteren Alevilerin davetiyeden çıkarılmasını istediği belirtilmiştir. Bu davetiyede, “Alevilerin eşit yurttaşlık, laiklik, demokrasi taleplerini reddediyoruz. Alevilerin cemevlerinin yasal statüye kavuşması, zorunlu din derslerinin kaldırılması, Sivas Madımak katliamının olduğu Madımak Oteli’nin utanç müzesi olması, Alevi köylerine yapılan camilere son verilmesi, kamuda yapılan ayrımcılığa son verilmesi, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kaldırılması gibi taleplerimizi Türkiye kamuoyuna 35 yıldır dile getirdik.”  gibi ifadeler kullanılmıştır.

Bu tweetten sonra, diğer Alevi kurumları da Veli Arslan’ın bu eleştirilerine yanıt vermiştir. Alevi Bektaşi Dernekleri Federasyonu Başkanı Mehmet Aslan, “Bizi inkar edenlere inat buradayız. Bizi görmezden gelenlere karşı buradayız. Biriz, birlikteyiz. Alevilikle ilgili yoğun bir gündem var.” ifadelerini kullanmıştır. 

Ayrıca, Kahramanmaraş merkezli büyük depremde canlara canhıraş ulaştırmaya çalışan Alevi örgütleri, “Ülkemizin yaşadığı felaket sürecinde Alevi kurumlarının depremzede canlara canhıraş ulaştırmaya çalıştığı nakdi ve ayni yardımlar bölgelerde bulunan yetkililer tarafından engellenmektedir.” ifadelerini kullanmışlardır.

Veli Arslan ise bu konuda hala herhangi bir açıklama yapmamış  bazı gazeteciler ve siyasetçiler onun bu konuda tutarsız olduğunu iddia etmişlerdir. Onlara göre, Veli Arslan hem Alevilik hem de Türkiye Cumhuriyeti’nin değerlerine aykırı davrananışlarda  bulunmuştur.

Veli Arslan’ın diğer konular hakkındaki görüşlereri...

Veli Arslan, Covid-19 pandemi sürecinde verilen uzaktan eğitime yönelik veli görüşlerinin ortaya çıkarılması amaçlanan bir araştırmada, uzaktan eğitimin verimli olduğunu, ancak ödevlendirmelerin arttırılması ve iletişimin sağlanması gerektiğini belirtmiştir.

Veli Arslan, ev ödevleri hakkında bir tezde, öğretmen, öğrenci ve veli görüşlerini karşılaştırmıştır. Buna göre, öğrencilerin ev ödevlerine karşı olumlu tutumlarını gösterdikleri, ancak bazı konularda zorlandıkları ve destek istedikleri belirtilmiştir.

Veli Arslan, Türkiye’nin 1961-1980 arası dönemde siyasi açmazları ve koalisyonlar hakkında bir makalede, bu dönemin siyasi tarihinin önemini ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş sürecindeki değişimleri anlatmıştır.