Manisa’ya Volkswagen’den sonra  dev otomotiv firması olan Çinli elektrikli otomobil üreticisi BYD Company'nin yatırım haberi bölgede heyecan oluşturdu. 

Avrupa Birliği bu hafta Çin menşeli ürünlerde %48 oranında vergi artışına gitmişti. Türkiye ise ekonomiyi canlandırmak ve yatırımcı çekmek amacıyla Çin'den gelen motorlu araçlar için vergiyi yumuşattı.

Tüm bu gelişmeler sonunda geçen yıldan bu yana zaman zaman gündeme gelen ve taraflar arasından sürüdürülen görüşmeler somutlaşmaya başladı. Kazakistan'ın Astana kentine düzenlenen Şanghay İşbirliği Örgütü toplantısı sırasında  Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in konuyu masaya yatırdığı ileri sürüldü. Toplamda 1 milyar dolarlık bir sermaye ile Manisa’ya kurulacağı öne sürülen fabrika için henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Gizlilik esasından dolayı yatırım henüz kamuoyunda netlik kazanmış değil. Ancak kısa bir süre sonra resmi açıklamanın yapılması bekleniyor.

Yatırım resmileştiği takdirde Manisa'da istihdam imkanıda sağlanmış olacak.

Mühendisliği bıraktı, üzüm üretimi yapmaya başladı Mühendisliği bıraktı, üzüm üretimi yapmaya başladı

Volkswagen direkten dönmüştü

Alman devi Volkswagen’in geçtiğimiz yıllarda Manisa’ya yapacağı yatırım tüm bölgeyi heyecanlandırmıştı. Yatırımla birlikte binlerce Manisalıya yeni istihdam yolu açılacakken, Alman devi yatırımdan son anda vazgeçmişti.

AK Parti Millletvekili yatırımı doğruladı

Kaynak: Haber Merkezi