WhatsApp, dünya genelinde milyarlarca aktif kullanıcısı olan en popüler mesajlaşma uygulamalarından biridir ve sürekli olarak yeni özellikler eklenerek ve güncellemelerle kullanıcı deneyimini geliştirmeye devam etmektedir. Ancak, uygulamanın gizlilik politikaları ve veri paylaşımı konularında zaman zaman tartışmalara yol açtığı da unutulmamalıdır.

Whatsapp sahibi Kim?

WhatsApp Jan Koum ve Brian Acton tarafından kurulmuştur. Jan Koum ve Brian Acton, eski Yahoo çalışanlarıydı. WhatsApp, ilk olarak 2009 yılında piyasaya sürüldü ve kullanıcılar arasında anlık mesajlaşmayı sağlayan popüler bir uygulama haline geldi. 2014 yılında, Facebook şirketi WhatsApp'ı 19 milyar dolarlık bir anlaşma ile satın aldı. Dolayısıyla, şu anda WhatsApp'ın sahibi Facebook Inc. (Meta Platforms, Inc. olarak da bilinir) şirketidir.

Facebook Inc. Kimin?

Facebook Inc., Amerikalı girişimci Mark Zuckerberg tarafından kurulmuş olan çok uluslu bir şirkettir. Mark Zuckerberg, Harvard Üniversitesi'nden öğrenciyken 4 Şubat 2004 tarihinde Facebook'ı başlatmış ve platformun gelişimi ve büyümesinde önemli bir rol oynamıştır. İlk başta sadece Harvard öğrencilerine yönelik olarak başlayan Facebook, hızla diğer üniversiteler ve daha geniş kitleler için erişilebilir hale gelmiştir.

Wifiyi ilk kim icat etti? Wi-fi nasıl bulundu? Wifiyi ilk kim icat etti? Wi-fi nasıl bulundu?

Mark Zuckerberg, Facebook'un kurucusu ve CEO'su olarak şirketin büyümesini ve gelişimini yönetmeye devam etmektedir. Facebook, sosyal medya, dijital reklamcılık, sanal gerçeklik ve diğer teknoloji alanlarında faaliyet gösteren bir dev şirket haline gelmiştir ve birçok farklı platform ve ürünü bünyesinde barındırmaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi