Dünya futbolunun son 15 yılına damga vurmuş futbolculardan birisi  Xherdan Shaqiri. İsviçre Milli futbol takımında forma giyen oyuncu hakkında özellikle köklerine bakılarak çok fazla soru merak ediliyor.

Son 6 büyük Milli Futbol turnuvasında gol atma başarısı gösteren tek oyuncu konumunda olan  Xherdan Shaqiri. Euro 2024 Avrupa futbol şampiyonasında da gol atmayı başardı bugün Almanya ile karşılaşacak olan İsviçre'de hakkında en çok soru sorulan oyuncuların başında  Xherdan Shaqiri geliyor.

Biz de sizler için Xherdan Shaqiri dini ne, Xherdan Shaqiri Müslüman mı ve boyu kaç gibi sorulara cevap vermeye çalışacağız. Şimdiden keyifli okumalar.

Xherdan Shaqiri Dini Ne Müslüman Mı Shaqiri Boyu Kaç 11

Xherdan Shaqiri Dini Ne? Müslüman Mı?

Xherdan Shaqiri hakkında en çok sorulan soru oyuncunun dini ne sorusu. Shaqiri bir Müslüman. Xherdan Shaqiri 1991 yılının 10 Ekim tarihinde Kosova'nın Gilan şehrinde dünyaya geldi.

Xherdan Shaqiri 1991 doğumlu olması sebebiyle şu an 33 yaşındaki bir futbolcu. Kosova asılı olmasına rağmen İsviçre takımında forma giyen Xherdan Shaqiri futbol kariyerini ise Chicago Fire takımında sürdürüyor.

Kosova topraklarında dünyaya gelen Shaqiri küçük yaştayken ailesi ile birlikte İsviçre'ye göç ediyor. Burada futbola ilgi duymaya başlayan Shaqiri ilk önemli girişimini Basel altyapısına girerek gösteriyor.

2007 yılında 15 yaş altı oyuncular arasında düzenlenen turnuvada turnuvanın en iyi oyuncusu seçilen Shaqiri o gün ismini büyük takımlara duyurmuştu.

Kahramanmaraş'ta korkutan deprem Kahramanmaraş'ta korkutan deprem

Profesyonel futbol hayatına da Basel forması ile başlayan Shaqiri Ocak 2009'da resmi sözleşme imzaladığı ve Basel futbolcusu oldu. Burada gösterdiği üstün performans ona büyük takımların kapısını açtı.

2012 yılında Almanya'nın en önemli takımlarından olan Bayern Münih ile sözleşme imzaladı Münih'te 3 yıl geçiren Shaqiri rotasını İtalya'ya çevirdi ve İnter'e transfer oldu.

Burada da bir yıl forma giyen İsviçreli oyuncu oyununun yeni durağı bu sefer İngiltere oldu İngiltere'ye 17 milyon euro karşılığında transfer olan Shaqiri Stoke City forması ile 3 yıl geçirdi.

Stoke City'de üstün bir performans gösteren oyuncu İngiltere'nin en büyük takımlarından Liverpool'a transfer oldu. Liverpool'da 3 yıl kalan Shaqiri ardından Fransa'ya Olimpik Lyon'a son olarak da 2022 yılında Amerika Birleşik Devletleri'ne Chicago Fire takımına transfer gerçekleştirdi.

Xherdan Shaqiri Dini Ne Müslüman Mı Shaqiri Boyu Kaç 22

Shaqiri Boyu Kaç?

Shaqiri hakkında en çok sorulan sorulardan birisi de oyuncunun boyu ne kadar sorusu. Shaqiri 169 cm boyunda. Kısa boylu bir futbolcu olmasına rağmen gücü ve dengesi ile hücumda çok etkili olmayı başaran Shaqiri Milli takımı ile toplam 32 gol attı.

Shaqiri skorer bir oyuncu olması ile dikkat çekiyor. Shaqiri toplam olarak 496 maça çıkıp bu maçlarda 96 gol attı.

Shaqiri ayrıca takım arkadaşlarına da 88 gol pası vererek onlara gol atmaları konusunda da yardımcı oldu.

Editör: Abdullah Akar