Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın bahsettiği yaşasın portekiz diyen kişi eski HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Öncü'dür.  1985 yılında doğan Öncü, HDP'nin İstanbul İl başkanlığını yapmıştır. 25 ve 26. dönem HDP Şırnak Milletvekili olan Öncü, silahlı terör örgütüne üye olmaktan tutuklanmış ancak sonrasında tahliye edilmiştir.

Sinan Ateş'in yanında kim vardı? Selman Bozkurt kimdir nerelidir? Sinan Ateş'in yanında kim vardı? Selman Bozkurt kimdir nerelidir?

EURO 2024 Avrupa Şampiyonasında mücadele eden A Milli Futbol Takımımız grubunda oynadığı Portekiz maçında sosyal medya hesabından Biji Portekiz. paylaşımı yapan Eski HDP Milletvekili Ferhat Öncü tepki çekmişti. A Milli Futbol Takımızın EURO 2024 Avrupa Futbol Şampiyonasında gruptan çıkarak son 16 maçında Avusturya'yı yenerek turnuvada çeyrek finale yükselmisiyle Ümit Özdağ'dan göndermeli bir paylaşım geldi.

Milli futbolcu Merih Demiral'in golden sonra Bozkurt işaretli fotoğrafını paylaşan Özdağ, "Bir y***ak vardı. Yaşasın Portekiz diyen. Bu goller sana oğlum." paylaşımıyla HDP milletvekili Ferhat Öncü'ye göndermede bulunmasıyla bir anda güdem oldu.

HDP'li vekil Bozkurt işaretinide hazmedemedi

Skandal paylaşımlarıyla gündem gelen HDP'li Vekil Ferhat Encü, Milli futbolcumuz Merih Demiral'in yaptığı bozkurt işaretini hazmedemedi. Sosyal medya hesabındapaylaşımda bulunan Encü, Irkçı ve faşistlerden yana asla olmayacağım. Daha bugün Madımak’ı andık… Madımak’ı yakanlarda bu işareti yapıyorlardı. Kahrolsun faşizm… '' ifadelerini kullandı.

Devlet Bahçeli tepki göstermişti

HDP'li Milletvekili Ferhat Encü'nün skandal paylaşamına MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin de gündemindeydi. Bahçeli grup toplantısında skandal paylaşıma tepki gösterdi. İşte Bahçeli'nin o ifadeleri.

Milli takımımızı ilk müsabakasında Gürcistan'ı yenmiş ikincisinde de Portekiz'e yenilmiştir.  Yarın akşamda kader müsabakası olan gruptan çıkıp çıkamayacağım belli olacağı Çekya karşısında evlatlarımız ter dökecek öncelikle şunu ifade etmeliyimki yenseler de yenilslerdefutbolcularımızn gözlerinden hasretle öpüyor ve onlara gurur duyduğumuzu bildiriyoruz. Ay yıldızlı formayı inançla taşıyan evlatlarımız Türkiye ve Türk milletini en iyi şekilde temsil etmektedir.

Portekiz maçından sonra özellikle sosyal medyada yapılan dedikoduları genelde futbolcularımıza ve özellikle de Arda Güler evladımıza ilgili yapılan tartışmaları takip ettim Arda'nın paylaştığı gibi Türke durmak yaraşmaz.

Teknik kadronun ve oyuncularımızın morallerini bozacak her türlü açıklama  ve söylentileri özellikle imtina etmesinin kanaatindeyim netice  itibariyle futbolda yenmek de vardır. Yenilmek de ümit ediyorum ki aslanlarımız Çekya müsabakasından galibiyetle ayrılacaklar bunun yanında Avrupa şampiyonu Aziz milletimize hediye edeceklerdir. Yarın akşam ekran başında Türk milli futbol takımının muhteşem oyununa İnşallah şahitlik edip dualarımızla evlatlarımızı manen yanında olacağım. Ancak Portekiz müsabakasından sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görev alan eski ve Sabıkalı DEMLİ  milletvekillerinin Yaşasın 'Portekiz' mesajını sosyal medya hesabından paylaşılmasını tam bir namussuzluk olarak yorumluyoruz.

Meğer ihanet nasıl da gönülleri kapatıp gözleri kör ediyormuş bu hain sözde milletvekili eskisi şayet emekli maaşı alıyorsa derhal kesilmesi vatandaşlıktan çıkarılması sevincine ortak olduğu ülkeye gidip yerleşmesi tek seçenek olarak karşımızdadır.

Bayraksızlar Bayraksızlar yere düşse Bayraksızlar nereden bilsin kıymetinisoysuz sopsuz Bayraksızlar Yaşasın Türk milleti Yaşasın Türkiye CumhuriyetiYaşasın ve başarılı olsun Türk milleti futbol takımı milli sporcularımız başarılar diliyor Allah'tan yar ve  yardımcı olmalarını diliyorum..

Muhabir: Hatice Zeybek