Ülkemizde hemen hemen gelmiş geçmiş en iyi stoperlerden olan eski futbolcunun instagram profilinde Türk Bayrağı olması dikkat çekti. Peki Martin Skrtel kimdir? Hangi takımda, futbola devam ediyor mu?Martin Skrtel’in futbolculuk serüveni nasıldı?Martin Skrtel nereli?Profilinde Türk Bayrağı olan eski futbolcu kim? Martin Skrtel’in Milli Takım deneyimi nasıldı?Martin Skrtel kaç yaşında? Tüm bu soruların cevabını aşağıdaki yazımızda bulabilirsiniz... Yıllarca Türkiye'de top koşturan yabancı futbolcu TÜRK bayrağına aşık oldu! İşte o yıldız isimyin (1)

Bir dönem ülkemizde Fenerbahçe ve Başakşehir forması giyen Martin Skrtel'in Türkiye'den ayrılması ve futbolu bırakmasına rağmen profil fotoğrafında Türk bayrağı bulunuyor.

Ülkemizde uzun yıllar Fenerbahçe ve Başakşehir formasını terleten Martin Skrtel'in Türkiye'den ayrılması ve futbolu bırakmasına rağmen sosyal medya hesabından profil fotoğrafı olarak Türk bayrağını tercih etmesi herkesin dikkatini çekiyor.

Performansıyla herkesi büyülemişti

Uzun süren başarılı Liverpool kariyerinin ardından 2016-17 sezonunda 6 milyon euro karşılığında Fenerbahçe’ye transfer olan başarılı savunmacı, burada gösterdiği performansla da herkesin takdirini kazanmıştı.

Profilinde Türk Bayrağı var

Skrtel'in sosyal medyada profil fotoğrafı olarak Türk bayrağını kullanıyor. Skrtel bu davranışıyla Türk takipçilerinin takdirini kazandı.

Bir başlık ekleYıllarca Türkiye'de top koşturan yabancı futbolcu TÜRK bayrağına aşık oldu! İşte o yıldız isimyin

Martin Skrtel’in futbolculuk serüveni

Martin Škrtel, Slovakya’nın Handlová şehrinde doğdu. Futbol kariyerine FC Baník Prievidza kulübünde başladı ve 11 yıl boyunca bu kulübün altyapısında forma giydi. 17 yaşında AS Trenčín altyapısına transfer oldu ve 2001-2002 sezonunda profesyonel olarak oynamaya başladı.

2004 yılında Zenit Saint Petersburg’a transfer olan Škrtel, burada 4 yıl boyunca futbol oynadı ve Rusya Premier Ligi şampiyonluğu yaşadı. 2008 yılında Liverpool’a £6.5 milyon karşılığında transfer oldu. Liverpool’da 320 resmi maçta forma giydi ve 18 gol attı. Ayrıca, Slovakya milli futbol takımının kaptanlığını yaparak toplamda 104 kez milli formayı giydi ve 6 gol attı. Škrtel, 2010 FIFA Dünya Kupası ve UEFA Euro 2016’da Slovakya’yı temsil etti.

Škrtel, futbol kariyerini Spartak Trnava formasıyla sonlandırdı ve ardından çocukluk kulübü olan FK Hajskala Ráztočno’da oynamaya devam etti .

Liverpool takımında tam 8 sene forma giyme şansı bulan Martin Škrtel 2016 yılında ilk kez süper lig deneyimi yaşamıştır. Süper lig takımlarından olan Fenerbahçe ile anlaşan Martin Škrtel Fenerbahçe ile tam 6 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında anlaştı. Fenerbahçe ile etkili bir stoper performansı sergileyen Martin Škrtel pek çok Avrupa maçında ve lig maçında sahne alarak takımının en etkili performans sergileyen oyuncularından bir tanesi olmuştur. Martin Škrtel Fenerbahçe ile 3 yıllık bir sözleşme imzalamıştı. 3 yıllık sözleşmesi bittikten sonra İtalya kariyeri başlamıştır. İtalya takımlarından olan Atalanta ile bedelsiz bir şekilde transfer olan Martin Škrtel burada bekleneni veremedi.

Atalanta ile sözleşmesini fesh ettikten sonra İstanbul Başakşehir kulübü ile 2019 yılında anlaşmıştır. 2019 yılında İstanbul Başakşehir ile anlaşan Martin Škrtel böylelikle 2. Süper lig kariyeri macerası başlamış oldu. İstanbul Başakşehir ile geldiği ilk sezonda ise süper lig şampiyonluğu yaşadı.

Son olarak Spartak Trnava forması giyen Škrtel, 17 Mayıs 2022 tarihinde aktif futbolculuk kariyerine son verdiğini açıkladı.

Martin Skrtel’in Milli Takım deneyimi

Martin Škrtel, Slovakya milli takımının formasını 2004 yılında giymiştir. Slovakya U21 takımına davet edilen Martin Škrtel, 2 maçta forma giyme şansı bulmuştur. Daha sonra ise 2004 yılında Slovakya A milli takımı ile oynama şansı bulan Martin Škrtel, tam 14 sene Slovakya A milli takım formasını giymiştir. Ayrıca Slovakya A milli takım forması ile 104 resmi maça çıkmış ve 6 gol kaydetti.

Martin Skrtel nereli?

Martin Skrtel Slovakya’nın Handlova şehrinde dünyaya geldi. Aslen Slovak asıllı bir futbolcudur.

Martin Skrtel kaç yaşında?

Martin Skrtel 1984 doğumludur. Yani 38yaşındadır.

Martin Skrtel Süper Lig’de hangi takımlarda oynadı?

Martin Skrtel süper ligde önce Fenerbahçe forması giymiş daha sonra ise İstanbul Başakşehir kulübünde oynamıştır.

Martin Skrtel hangi takımda, futbola devam ediyor mu?

Ağustos 2022'de sözünü yerine getirmek için Spartak'tan ayrıldı ve kariyerini çocukluk kulübü yerel bir ligde, FK Hajskala Ráztočno'da Prievidza'da oynayarak bitirdi.