Temmuz ayı Meclis toplantısı,  Yunusemre Millet Çarşısı Etkinlik Salonu’nda yapıldı. Semih Balaban başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda 33 madde görüşüldü. Gerçekleştirilen toplantıda Yunusemre Belediyesi'nin kurucu meclis üyelerinden olan Mehmet Güzgülü anılırken önemli kararlarda alındı. 

Manisa'da otomobil demiryoluna uçtu! 2 yaralı Manisa'da otomobil demiryoluna uçtu! 2 yaralı

A W239092 04

Temmuz ayı gündem maddeleri görüşüldü!

Mehmet Sargın, Pınar Kına, Zühre Karabulut, Berk Mersinli ve Melih Emre Doğru; yeni kurulan Sokak Hayvanları Koruma Komisyonu'na seçildi.  Mecliste, Manisa’da da vali yardımcılığı yapan Yaşar Tok’un isminin Uncubozköy Mahallesi 5519 Sokak’a, geçirdiği ev kazası sonucu 15 aylıkken yaşamını yitiren Vedat Ayaz Şamlı’nın isminin de Tevfikiye Mahallesi’ndeki bir parka verilmesi kararlaştırıldı.

A W239092 02

12 halk ekmek satış noktası Manisa Büyükşehir Belediyesine devrediliyor!

Görüşülen maddeler arasında Yunusemre Belesiyesi'ne ait 12 halk ekmek satış noktası Büyükşehir Belesiyesi'ne devretme gündemdeydi. CHP Grup Başkanvekili Erdinç Yavaşlı, Yunusemre Belediyesi Meclisi'nde önemli bir açıklama yaptı. Yavaşlı, Mutlu ve Kaynak Mahallesi hariç 12 halk ekmek satış noktasının Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis edilmesini istediklerini belirtti.

Büyükşehir Belediyesi'nin halk ekmek satışına başlayacağı güne kadar Yunusemre Belediyesi'nin halk ekmek hizmeti vermeye devam edeceğini de vurgulayan Yavaşlı'nın bu teklifi oy birliği ile kabul edildi.

A W239092 04

Meclis Mehmet Güzgülü’nü unutmadı!

Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, toplantı sonrasında gündemi değerlendirirken konuşmasında ilk olarak Sivas ve Başbağlar katliamında yaşamını yitiren vatandaşları andı. Başkan Balaban ayrıca, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanları da unutmadı. darbelerinin ülke demokrasisini, gelişimini geriye götürdüğünü söyleyip bu tür olayların bir daha yaşanmamasını diledi.

A W239092 05

Meclis, geçtiğimiz günlerde sonsuzluğa uğurlanan, Yunusemre Belediyesi’nin de kurucu meclis üyeleri arasında yer alan Mehmet Güzgülü’nü unutmadı. Semih Balaban, "Mehmet Güzgülü, Manisa’nın sevilen isimlerindendi. Saygıdeğer bir siyasetçiydi. Manisa’yı seven güzel bir insandı. İsminin yaşatılması gerektiğine inanıyorum. Onun adına yakışanı yapalım. Unutmadıkça yaşatırsın, unutulmadıkça yaşarsın. Kendisine vefamızı gösterelim, Ailesinin ve MHP camiasının tekrar başı sağ olsun” dedi. 

Mecliste grubu bulunan başkanvekilleri de söz alarak kayıptan duydukları üzüntüyü dile getirerek Güzgülü Ailesi ve MHP grubuna başsağlığı dilediler. Ağustos meclis toplantısının 6 Ağustos Salı günü saat 18.00’de yapılması kararlaştırıldı.

Kaynak: iHA