Dünya gündemi bugün kulislere düşen şok bir haberle sarsıldı. Sinema tarihinin en büyük ve başarılı aktörlerinden olan Ian McKellen hakkında bugün ortaya atılan bir iddia sevenlerini üzecek nitelikteydi. İngiliz oyuncu hakkında sinema severler pek çok soru soruyorlar. İşte Yüzüklerin Efendisi'nin Gandalf'ı Ian McKellen öldü mü? Ian McKellen hasta mı? Ian McKellen yaşıyor mu? Gibi soruların cevapları haberimiz içerisinde yer alıyor.

Yüzüklerin Efendisi'nin Gandalf'ı Ian McKellen öldü mü? Ian McKellen hasta mı? Ian McKellen yaşıyor mu?

Sir Ian Murray McKellen, bir İngiliz aktör. Laurence Oliver Ödülleri’nden altı, Tony Ödülleri’nden bir, Altın Küre Ödülleri’nden bir, SAG Ödülleri’nden bir, BIF Ödülleri’nden bir, Satürn Ödülleri’nden iki, Drama Desk Ödülleri’nden dört ve Eleştirmenlerin Seçimi Film Ödülleri’nden iki ödül kazanmıştır. Ayrıca Akademi Ödülleri’ne iki, BAFTA’ya dört ve Primetime Emmy Ödülleri’ne beş kez aday gösterilmiştir.

McKellen, Shakespearci ve modern tiyatronun yanı sıra popüler fantezi ve bilimkurgu türlerinde de başarılı roller üstlenmiştir. En çok Gandalf rolüyle Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit filmlerinde, Magneto rolüyle de X-Men filmlerinde izleyiciyle buluşmuştur.

McKellen, 1979 yılında Britanya İmparatorluk Nişanı’na “Komutan (Commander - CBE)” olarak layık görülmüştür. 1991 yılında ise tiyatroya olan katkılarından dolayı Kraliçe II. Elizabeth tarafından şövalyelik unvanı almıştır. 2008 yılında da Order of the Companions of Honour nişanına dahil edilmiştir. McKellen, 1988 yılında eşcinsel olduğunu duyurmuş ve LGBT topluluğunun önemli bir savunucusu olmuştur.

Ian McKellen'in rol aldığı yapımlar ise şöyledir:

The Promise

Alfred the Great

A Touch of Love

Priest of Love

The Scarlet Pimpernel

The Keep

Plenty

Zina

Scandal

Six Degrees of Separation

The Ballad of Little Jo

Last Action Hero

And the Band Played On

To Die For

The Shadow

I'll Do Anything

Restoration

Richard III

Jack and Sarah

Cold Comfort Farm

Swept from the Sea

Bent

Gods and Monsters

Apt Pupil

X-Men

Cirque du Soleil: Journey of Man

Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği

Yüzüklerin Efendisi: İki Kule

Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü

Emile

X2

Eighteen

Geçmişin Peşinde

Tutku Çemberi

Doogal'ın Sihirli Yolculuğu

Fare Şehri

X-Men: Son Direniş

Da Vinci Şifresi

Stardust

Altın Pusula

Hobbit: Beklenmedik Yolculuk

Wolverine

Hobbit: Smaug'un Çorak Toprakları

Miss in Her Teens

X-Men: Geçmiş Günler Gelecek

Hobbit: Beş Ordunun Savaşı

Mr. Holmes

Animal Crackers

Beauty and the Beast

İngiliz bir haber sitesinde yer alan habere göre 7 Ağustos günü Ian McKellen'in vefat haberi paylaşılmıştı. Bu şok haberin arkasından Yüzüklerin Efendisi'nin Gandalf'ı Ian McKellen öldü mü? Ian McKellen hasta mı? Ian McKellen yaşıyor mu? Gibi sorular sorulmaya başlandı. Fakat kısa bir süre sonra anlaşıldı ki bu haber tamamen dikkat çekmek için yapılmış ve sahte bir habermiş.