Ukrayna savaşı 2. yılını geride bırakırken cephede tansiyon yeniden yükseldi. Rusya, füze saldırılarıyla Ukrayna'nın enerji santrallerini hedef alırken, Ukrayna da Kuban'daki iki petrol rafinerisine ve bir askeri havaalanına İHA'lar ile saldırdı. Rusya'nın saldırılarının ardından Polonya ve NATO müttefiklerine ait savaş uçaklarının havalandığı duyuruldu.

Rusya'nın Saldırıları Enerji Santrallerini Hedef Aldı

Rus ordusu, füze saldırılarıyla Ukrayna'nın enerji santrallerini hedef aldı. Saldırılarda hipersonik Kinzhal (Hançer) ve İskender kruz füzeleri de kullanıldı. Ukrayna Hava Kuvvetleri, 34 füzeden 21'ni imha ettiklerini açıkladı. Ancak saldırının dört termik santrale ve elektrik şebekesinin kritik bölümlerine büyük zarar verdiği belirtildi.

Rusya Ve Ukrayna Arasında Gerilim Devam Ediyor! Nato Uçakları Havalandı! (2)

Ukrayna da Karşı Saldırıya Geçiyor

Ryan Babel: "Beşiktaş'tan Ayrılmak İstemedim" - İngiliz Basınına Çarpıcı Açıklamalar Ryan Babel: "Beşiktaş'tan Ayrılmak İstemedim" - İngiliz Basınına Çarpıcı Açıklamalar

Ukrayna, Rusya'nın saldırılarına karşı misillemede bulundu. Ukraynalı insansız hava araçları (İHA), Kuban'daki iki petrol rafinerisini ve bir askeri havaalanını hedef aldı. Rusya Savunma Bakanlığı, Kırım Yarımadası'nın doğusundaki Krasnodar bölgesi üzerinde 66 Ukrayna İHA'nın düşürüldüğünü açıkladı.

NATO Uçakları Havalandı

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarının ardından Polonya hava kuvvetleri ve diğer NATO müttefiklerine ait savaş uçakları devreye girdi. Polonya Silahlı Kuvvetleri, hava sahasının güvenliğinin sağlanması için gerekli tüm prosedürlerin başlatıldığını açıkladı. Ukrayna'ya yönelik uzun menzilli saldırı dalgasının ardından Polonya ve müttefik uçaklarının etkinleştirildiği de duyuruldu.

Rusya Ve Ukrayna Arasında Gerilim Devam Ediyor! Nato Uçakları Havalandı! (3)

Kiev'de Hastaneler Tahliye Edildi

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de iki hastanenin Rus saldırılarının hedefi olabileceği endişeleri ile tahliye edildiği duyuruldu.

Savaşın Sonu Görünmüyor

Ukrayna savaşı 2. yılını geride bırakırken savaşın ne zaman sona ereceğine dair net bir bilgi bulunmuyor. Her iki taraf da taviz vermeye yanaşmıyor ve savaşın uzun süre devam etmesi ihtimali yüksek.

Savaşın Ekonomik Etkileri

Savaş, tüm dünyayı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Enerji fiyatlarındaki artış, gıda fiyatlarındaki yükseliş ve enflasyon gibi birçok ekonomik sorun dünya genelinde hissedilmeye devam ediyor.

Savaşın İnsan Hakları Boyutu

Savaş, Ukrayna'da büyük bir insan hakları krizine neden oldu. Milyonlarca insan evlerini terk etmek zorunda kaldı, binlerce insan hayatını kaybetti.

Rusya Ve Ukrayna Arasında Gerilim Devam Ediyor! Nato Uçakları Havalandı! (4)

Savaşın Sonu İçin Umut Işığı Var mı?

Savaşın sonu için diplomatik çözümler aranıyor. Ancak şu ana kadar yapılan görüşmeler sonuçsuz kaldı. Savaşın sona ermesi için iki tarafın da taviz vermesi ve barışa yönelik adımlar atması gerekiyor. Bu savaştan en çok etkilenenler masum siviller. Savaşın bir an önce sona ermesi ve barışın gelmesi tüm dünyanın dileği.