Hayatının her aşamasında zorluklara göğüs geren Kezban Özben Güler, lise sonrası üniversite sınavlarında yaptığı bir hata nedeniyle hayalini ertelemek zorunda kaldı. Fakat 60 yaşında pes etmeyerek İzmir'de üniversite sınavına girdi ve ilk tercihi olan Van YYÜ Geleneksel El Sanatları Bölümü'nü kazandı.

A W245318 02

Van'a taşınarak eğitimine başlayan Güler, iki yıl boyunca derslerini aksatmadan ve yüksek notlar alarak azmini ispatladı. Üniversite hayalini bölüm birinciliğiyle taçlandırarak herkese ilham kaynağı oldu.

"Pozitif enerjim ve yaşama bakışımla kanseri yendim"

Güler, başarı hikayesini şöyle anlatıyor: “Ne olursa olsun, kaç yaşına gelirsem geleyim bu üniversiteyi bitireyim şeklinde bir hayalim vardı. 1993 yılında kanser teşhisi konuldu. Pozitif enerjim, hareketliliğim ve yaşama bakışımla kanseri yendim. Bu azmimi sürekli devam ettirdim. O kararlılığım devam ediyor ve aklıma koyduğum her şeyi yapabileceğim düşüncesindeyim” dedi.

A W245318 03

"Gündüz çalışıp akşam derslerimin başına geçtim"

Güler, Van'da yaşamayı ve üniversiteyi burada okumayı tercih ettiğini belirterek, “İzmir'de Van'ın çok uzak olduğu gibi çok duyumlar aldım. Ancak ben bunların hiçbirini dikkate almadım. Van'ı tercih ettim. Dört tercihten ilk tercihim olan Van' yerleştirildim. Ben burada olmaktan mutluyum ve Van'ı çok seviyorum. Gündüz burada çalıştım ve akşam derslerimin başına geçtim. Bizim bölümde hem uygulamalı hem de teorik dersler var. Bunlar da çalışma gerektiren derslerdi. Ders notlarım da 90-100 şeklinde gitti. Başarılı bir eğitim süreci geçirdim. Sabah saat 05.00'lere kadar ders çalıştığımı biliyorum. Sadece vize ve finallerde değil normalde de ders çalıştım ve bu da başarı getirdi” şeklinde konuştu.

"Hayat boyu mücadeleyi bırakmasınlar"

Gençlere tavsiyelerde bulunan Güler, "Hayat boyu mücadeleyi hiç bırakmasınlar. Çabanın onlara getireceği katkıyı hiçbir zaman unutmasınlar, çünkü ne kadar çabalasalar bu onlara başarı getirecektir." diyerek ilham verici sözlerini paylaştı.

Hem sağlıklı hem lezzetli: Pekmezin topraktan başlayan yolculuğu Hem sağlıklı hem lezzetli: Pekmezin topraktan başlayan yolculuğu
Kaynak: İHA