AK Parti’de Eylül ve Ekim aylarında başlaması planlanan il ve ilçe kongreleri öncesi Sarıgöl ilçe teşkilatında da kulisler hareketlendi. Mevcut Başkan Nihat Demirci’nin doğal aday olduğu kongrede, aday bolluğu yaşanıyor.

Teşkilat içinde  ilçe başkanlığı için adaylığı konuşulan dikkat çekici isimler yer alıyor. Önceki dönem Kadın Kolları Başkanı Av. Fergül Tatar, ilçe başkanlığı için güçlü figürlerden. Tatar, Kadın Kolları Başkanlığı dönemindeki başarısı ve parti içindeki ağırlığı nedeniyle favori adaylardan biri.

Sarıgöl'de AK Parti tarihinin en uzun meclis üyesi görevini sürdüren Güngör Şahin’in ismi de adaylar arasında yerini alıyor. Şahin, on yıllık kesintisiz meclis üyeliği görevinden sonra ilçe başkanlığı için kolları sıvamış durumda.

İlçe başkanlığı için adı geçen bir diğer isim ise mevcut Başkan Nihat Demirci’nin yönetiminde de yer almış bir isim olan Uğur Özeren oldu. Özeren ismi, parti içinde bir grup tarafından ciddi anlamda destek görüyor.

Sarıgöl AK Parti ilçe Başkanlığı için adı geçenlerin arasında sürpriz bir isim daha var. Önceki dönem ilçe Başkanı Erdoğan Büyükdinç, yeniden AK Parti ilçe Başkanı olmak için harekete geçtiği ileri sürülüyor. Öyle ki Büyükdinç’in kısa bir süre önce Ankara kulislerinde bir dizi görüşmeler yaptığı da gelen bilgiler arasında.

Adayların Ankara temaslarıda bir hayli önemli. Ankara’da ve Genel Merkez düzeyinde adaylık için kulis çalışmaları sürüyor.

Çok adaylı seçimli kongre tercihine gitmeyen AK Parti, Genel Merkez tarafından belirlenen bir isimle tek aday olarak kongreye gidiyor.

Bu nedenle adayların Ankara’ya mekik dokuması boşuna değil. Ancak, adayların başkanlığa giden bir diğer yolu ise seçilecek olan yeni il başkanından geçiyor.

Adaylar, yeni İl başkanının görev süresi boyunca birlikte çalışacağı kadroları belirleme ve isim verme inisiyatifinide göz önünde bulundurmalı.

Sarıgöl'de nar ekşisi üretimi devam ediyor Sarıgöl'de nar ekşisi üretimi devam ediyor

Manisa’da yerel seçimlerde alınan hezimetin ardından İl başkanlığında da revizyon bekleniyor. Bu anlamda Manisa'da önceki dönem İl Başkanı Berk Mersinli’nin ismi ön plana çıkıyor. Geçen günlerde Bülent Arınç’ın ziyaretinde de yanında bulunan Mersinli, Manisa’da kulisleri hareketlendirmiş durumda.

Öte yandan AK Parti kongreler öncesi ‘’Türkiye Buluşmaları’’ adı altında etkinliklerde düzenleyecek. Bu etkinlikler kongre sürecinin de hazırlığı olacak.

AK Parti İl ve İlçe kongrelerin ardından Olağan Büyük Kongresini de yaparak teşkilatlarda yenilenmeyi tamamlayacak.

Kaynak: Manisa Aktif Haber