Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu,  Kırkağaçlı bir firma tarafından eski havalimanı civarına dökülen atıkların, şehire kötü koku yayması nedeniyle açıklamalarda bulundu.

Başkan Dutlulu, meydana gelen olayla ilgili zabıta ekiplerinin soruşturma başlattığını ayrıca olayla ilgili sorumlu kişilerin Manisa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne tutanaklarla bildirileceğini ifade etti.

Başkan Dutlulu yaptığı açıklamada," Dün akşam şehrimizde kötü koku yayılmasına neden olan olayla ilgili zabıta ekiplerimizin soruşturması devam ediyor. Kırkağaçlı bir firma tarafından eski havalimanı bölgesine dökülen atıkların çevreye zarar verdiği tespit edildi. Bu konuda gerekli incelemeleri titizlikle yapıyoruz ve sorumluların gereken cezayı alması için Manisa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne tutanaklarla bildireceğiz. Kimsenin Akhisar’ımızın havasını, suyunu, toprağını kirletmesine müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Meydana gelen olayın, şehirde yaşayan halkın sağlığını korumak ve çevre kirliliğinin önüne geçebilmek için harekte geçtiklerini belirten Başkan Dutlulu,"Akhisar’ın temiz ve yaşanabilir bir şehir olması için mücadelemiz sürecek. Bu tür olayların tekrarlanmaması için gerekli tüm önlemleri alacağız. Kamuoyunun bilgisine sunarım"ifadelerine yer verdi.

Meydana gelen olayla ilgili Belediye yetkileleri detayları inceleyerek rapor hazırlayacaklarını ve hazırladıkları raporları ilgili mercilere ileteceklerini belirtti.

Öte yandan, çevre kirliliğine sebep olan atıkların kim tarafından ve ne şartla döküldüğünün belirlenmesi için çalışmaların hız kesmeden sürdüğü kaydedildi.

Akhisar'da Kötü Koku Ekipleri Harekete Geçirdi (2)