Manisa'nın Alaşehir ilçesi, dünyaca ünlü çekirdeksiz sultani üzümün yetiştirildiği şehir olmasının yanında, oldukça kültürel zenginliğe sahip olan bir şehirdir. Denizi ve sınır kapısı olmamasına rağmen , Gümrük Müdürlüğünden yaş meyve ve sebze ihracatı gerçekleştiriliyor. Buda Alaşehir'in ekonomi alanındaki başarısını gösteriyor. Ekonomik başarısının yanında kültürel zenginliği ile oldukça dikkat çekiyor. Alaşehir Philadelphia antik şehri üzerine kurulu ve İncil'de adı geçen 7 kiliseden biri olan Saint Jean Kilisesi'ne ev sahipliği yapıyor. 

Tarih açısından önemli kültürel miraslara sahip olan Alaşehir,turizm kenti olma yönünde çalışmalarına emin adımlarla devam ediyor. Bu bakımdan Alaşehir Belediyesi, restorasyon çalışmalarıyla kültürel değerleri tekrardan günümüze kazandırıyor.   Ayrıca  kentin birçok bölgesinde yönlendirme levhaları bulunmakatadır. Bu lehvalar,uristlerin kenti tek başlarına bile rahatça gezebilmeleri için yapıldı. Levhalar sayesinde turistler kare kodları telefonlarına okutarak hem İngilizce hem de Türkçe olarak tüm bilgilere ulaşabilme imkanına sahip oluyor. Alaşehir Belediyesi, yaptığı çalışmlar ile lçeyi bacasız sanayi kenti haline getirmeyi  hedefliyor.
 

Birçok kültürel mirasa sahip olan Alaşehir için profe hazırladıklarını belirten  Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu,"Alaşehir milattan önce 150. yıllarda eski antik şehir Philadelphia üzerine kurulu bir ilçe. Bununla birlikte turizm yol haritamızda tarihi kentler birliğine bütüncül proje yazdık. Bu projemiz anıt ağaçların tescili, Toptepe bölgesinde arkeopark kurulumu, Bakkal Şükrü Evi'nin kent müzesi haline getirilmesi, Alakent Evimizin Alaşehir Kongresi'nin canlandırılacağı bir müze haline getirilmesi, ayrıca UNESCO Miras Listesi'ne Alaşehir kapamasını ve tahinli pidesini işletip, Turizm Bakanlığının haritasına Alaşehir işlendi. Bu yol haritamızdan sonra Belediyeler Birliğine de proje yazdık. Bu proje sayesinde Alaşehir ilçesine yönlendirme levhalarını koyduk. Artık turistlerimiz o levhalarını takip ederek ilçede gezebiliyorlar. Gezdikleri yerlerde de bilgilendirme panolarımız var. O panolar kare kodlu olup telefondan okutulduğunda o bölgenin tarihçesini İngilizce ve Türkçe olarak oradan takip edebiliyorsunuz. Belediyeler Birliğine ve Tarihi Kentler birliğine teşekkür ediyoruz. Kurşunlu Hanımızda da turistlerin gezebileceği yöresel ürünleri satın alıp lezzetlerini tadabileceği bir yer haline getireceğiz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan,  Alaşehir jeotermal kaynaklara sahip bir şehir olduğundan dolayı bu konuda girişimlerine devam ettirdiklerini ifade eden Başkan Öküzcüoğlu,"İleride jeotermal turizmi canlandıracak 3 bölge ilan ettik. Jeotermal turizmi de Alaşehir'de görmek istiyoruz. Alaşehir bir arkeopark. Mozaikleri, yer altı tünelleri, tapınakları, amfitiyatrosu, Kurşunlu Hanı, Saint Jean Kilisesi, dini turizm açısından 7 kilisenden birisi, yamaç paraşütünü de ortaya koyuyoruz. İleride Alaşehir'i turizm açısından farklı bir yerde göreceksiniz” dedi.

Alaşehir Kültür Kenti Olma Yolunda Ilerliyor! (1)

Alaşehir Kültür Kenti Olma Yolunda Ilerliyor! (2)

Alaşehir Kültür Kenti Olma Yolunda Ilerliyor! (3)

Alaşehir Kültür Kenti Olma Yolunda Ilerliyor! (4)

Alaşehir Kültür Kenti Olma Yolunda Ilerliyor! (5)

Alaşehir Kültür Kenti Olma Yolunda Ilerliyor! (6)

Alaşehir halkı Özlem Özdil ile coştu Alaşehir halkı Özlem Özdil ile coştu

Alaşehir Kültür Kenti Olma Yolunda Ilerliyor! (7)


 

Kaynak: İHA