Alaşehir'de doğalgaz alt yapı çalışmları kapsamında, İstasyon ve Kurtuluş ve Fatih Mahallelerinde doğalgaz alt yapı çalışmları tamamlandı. Hacıbey Mahallesi'nde ise doğalgaz alt yapı çalışmaları içim kollar sıvandı.

Alaşehir'de Ekonomik, çevreci ve konforlu enerji kaynağı doğal gazın kullanımını yaygınlaştırmak için çalışmlar tüm hızıyla devam ediyor. Bu bakımdan  Fatih ve Kurtuluş Mahallelerinde çalışmalar tamamlanırken, Hacıbey Mahallesi’nde ise çalışmalar devam etmekte.

Eve Doğalgaz tesisatı döşenirken nelere dikkat edilmeli?

  Alaşehir’de MORALI Doğalgaz Mühendislik firma sahiplerinden Ahmet Moralı ve Ayhan Eskici, evine doğalgaz döşetmeyi düşünen vatandaşları güvenilir bir firmayala iş birliği yapmaları konusunda uyardı. 

Öte yandan,  E.C.A Alaşehir, Kula, Sarıgöl, Selendi ve Eşme ilçelerinin yetkili servisi olan Ahmet Moralı vatandaşların şartnamelere dikkat etmeleri vurgulayarak,"

Doğalgaz tesisatı döşenirken evdeki tüm odalara radyatör konulmalı. Ekonomik olması için koridorlara, küçük odalara ve banyoya radyatör koymamak yanlıştır. Banyo kalorifer peteği için banyo havluluk petek alternatifi, ergonomik bir seçenek olarak değerlendirilebilir.


 
Seçilecek radyatör markası, metrajları, tipi ve ne kadarlık ısı kaybı hesabı yapıldığı dikkate alınmalı. Termostatik Vana kullanılıp kullanılmayacağına karar verilmeli. Bu doğrultuda haftalık programlı ve modülasyonlu oda termostatı mı yoksa başka bir termostat mı seçileceği kararlaştırılmalı.

Vanaların markası, tipleri, radyatör için uygun olup olmadığı, radyatörlerin dönüş hatlarında dönüş vanası kullanımı değerlendirilmeli.
Kombi dış mekâna veya balkona monte edilecekse kalın ahşap malzemeli bir dolap veya ısıl yalıtım özelliğine sahip malzemeler kullanılmalı, borular koruma altına alınmalı.

Aynı zamanda doğal gaz boruları zayıf akımla çalışan bütün cihazlardan en az 15 cm uzakta olmalı” dedi

Alaşehir'de Üç Mahallede Doğalgaz Altyapısı Tamamlandı! (2)

Alaşehir'de Üç Mahallede Doğalgaz Altyapısı Tamamlandı! (4)

Alaşehir Diş Hastanesi çalışmalarında sona doğru Alaşehir Diş Hastanesi çalışmalarında sona doğru

Muhabir: Soner Vatansever- Serkan Özcan