Türk'ün ilk uzay yolcusu olan Alper Gezeravcı hakkında araştırmalar gün geçtikçe hız kazanmaya devam ediyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda  görev yapacak asil olarak seçilen ilk Tük Uzay Yolcusu Alper Gezeravcı’nın 9 Ocak 2024 tarihinde uzaya gideceğini duyurdu. Bu duyurunun ardından Alper Gezeravcı kimdir nerelidir? Alper Gezeravcı kaç yaşında? Alper Gezeravcı özelliği nedir? Gibi soruların yanıtları da merak edildi. Peki Alper Gezeravcı kimdir nerelidir? Alper Gezeravcı kaç yaşında? Alper Gezeravcı özelliği nedir?İşte Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı hakkında bilgiler haberimizde...

Alper Gezeravcı Kimdir Tuva Cihangir Atasever Kimdir

1 Temmuz itibariyle her 3 işletmeden 1’i e-Fatura kullanıcısı olacak 1 Temmuz itibariyle her 3 işletmeden 1’i e-Fatura kullanıcısı olacak

Türkiye, Cumhuriyet’in 100’ncü yılında uzaya Türk vatandaşı göndermek için harekete geçti. Türkiye’de düzenlenen uzay, havacılık ve teknoloji festivali Teknofest'e katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uzay yolcusu olmayaTürk adayları biri asil biri yedek iki ismi açıkladı.

Milli Uzay Programı kapsamında Tübitak Uzay yürütücülüğünde bilim misyonunu yerine getirecek Türk Uzay Yolcularını tanıtan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Uluslararası uzay istasyonuna gidecek Alper Gezeravcı kardeşimiz Hava Kuvvetleri Komutanlığımızda önemli başarılara imza atmış kahraman bir Türk pilotumuz." sözleriyle asil adayı, “Tuva Cihangir Atasever kardeşimiz de Roketsan'da uzay fırlatma sistemleri alanında çalışan bir sistem mühendisimiz." ifadelerini kullanmıştır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin insanlı ilk uzay görevine çıkacak adayın Uluslararası Uzay İstasyonunda 14 gün boyunca kalacağını ifade etti. Sözlerinde “Uzay yolcumuz bu görevde ülkemizin kıymetli üniversite ve araştırma kurumlarının hazırladığı 13 farklı deney gerçekleştirecek.” dedi.

Türkiye’nin uzay macerası için geri sayım başladı...

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ilk Türk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın 9 Ocak 2024’te uzaya gideceğini duyurdu. Bunun ardından Alper Gezeravcı kimdir nerelidir? Alper Gezeravcı kaç yaşında? Alper Gezeravcı özelliği nedir? soruları da merak edilip araştırılmaya başlandı.Peki Alper Gezeravcı kimdir nerelidir? Alper Gezeravcı kaç yaşında? Alper Gezeravcı özelliği nedir? İşte detaylar...

Alper Gezeravcı Kimdir Nerelidir Alper Gezeravcı Kaç Yaşında

Alper Gezeravcı kimdir nerelidir? Alper Gezeravcı kaç yaşında?

Alper Gezeravcı, Hava Kuvveleri Komutanlığı'nda önemli başarılara imza atmış önemli bir Türk pilotudur. İşte Türkiye’nin ilk uzay yolcusu Alper Gezer Avcı hayatı ve biyografisi hakkında merak edilenler.

Uzaya gidecek olan ilk Türk uzay yolcusu Alper Gezeravcı’nın ilk görev tarihi belli oldu ve uzay yolculuğu için geri sayım başladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ilk Türk uzay yolcusu Alper Gezer Avcı'nın 17 Ocak 2024 tarihinde uzaya gideceğini açıkladı. Bunun üzerine ilk Türk astronot Alper Gezeravcı, misyonda İspanyol, İtalyan ve İsveçli astronotlarla birlikte görev alacağı biliniyor.

Türk uzay programı kapsamında uzaya gidecek ilk uzay yolcuları arasında asil olarak seçilmiştir. 2 Aralık 1979 yılında doğan Alper Gezeravcı günümüz 44 yaşındadır. Gezeravcı  aslen Mersinli olup eğitimini Mersinde tamamlamış ardından Hava Harp Okulu Elektronik Mühendisliği Bölümünden mezun olmuştur.

Alper Gezeravcı daha sonra ABD Hava Kuvvetleri Teknoloji Enstitüsünde harekat araştırması dalında yüksek lisans yapmış ve Hava Kuvvetleri Komutanlığında F-16 pilotu ve standardize filo akademik kol komutanı olarak görev almıştır.

Alper Gezeravcı Kaç Yaşında Alper Gezeravcı Özelliği Nedir

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, 17 Ocak'ı 18 Ocak'a bağlayan gece 01.11'de gerçekleşecek fırlatma ile uzaya gönderilecek.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya hesabından  Alper Gezeravcı’nın misyonda kullanılacak armayı tanıttığı videoya yer vererek Gezeravcı'nın 9 Ocak 2024 tarihinde uzaya gideceğini duyurdu...

Videoda görev armasının detaylarını da anlatan Bakan Mehmet Fatih Kacır, armanın sekiz köşeli Selçuklu yıldızının bulunduğunu, ay-yıldızlı Türk Bayrağı,16 Türk devletini temsil eden yıldızlar, Cumhuriyetin 100. yılına ithafen 100 sayısı ve dünya üzerinde turkuaz renkli Türkiye haritası bulunduğunu detaylarıyla açıkladı. 

Alper Gezeravcı, ocak ayındaki fırlatmanın ardından Uluslararası Uzay İstasyonu’nda 14 gün kalacak ve orada 13 farklı bilimsel deneye imza atacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, biyoloji, tıp, malzeme bilimi ve genetik gibi alanlarda gerçekleşecek deneylerden birinin Muş Bilim ve Sanat Merkezindeki öğrenciler tarafından hazırlandığını da bildirdi.

Tuva Cihangir Atasever Kimdir

Tuva Cihangir Atasever kimdir?

Türkiye’nin uzaya gidecek ilk uzay yolcuları arasında Alper Gezeravcı'dan sonra yedek olarak seçilen Tuva Cihangir Atasever kimdir, kaç yaşında, aslen nerelidir? Gibi sorularla merak ediliyor.Peki Tuva Cihangir Atasever kimdir, kaç yaşında aslen nerelidir? İşte Tuva Cihangir Atasever hakında merak edilenler...

Tuva Cihangir Atasever, 12 Ağustos 1992 yılında doğmuş günümüz 31 yaşındadır. Atasever, aslen Ankara’lı olup eğitimini Bilkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümünden mezun olarak tamamlamıştır. Tuva Cihangir Atasever daha sonra Irvene’deki Kaliforniya Üniversitesinde elektrik-elektronik mühendisliği dalında yüksek lisans yaparak  Roketsan’da 5 yıl süre boyunca aviyonik sistem mühendisi olarak görev yapmıştır.

Kaynak: Hatice Zeybek