24 arıcı Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nün yürüttüğü Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında arıcılık ekipman paketlerine yüzde 70 hibe desteğiyle kavuştu. Düzenlenen törenle dağıtılan paketler, arıcılarda büyük bir heyecan yarattı.

A W244138 01

Kim Milyoner olmak İster yarışmacısı Nicole Louise Ghelbi kimdir nerelidir? Kaç yaşında Kim Milyoner olmak İster yarışmacısı Nicole Louise Ghelbi kimdir nerelidir? Kaç yaşında

Proje kapsamında her bir arıcıya bal süzme makinesi, dinlenme kovanı,sır alma tezgahı ve polen tuzaklı arı kovanı gibi modern arıcılık ekipmanları içeren paketler hibe edildi. Bu sayede arıcıların üretim kapasitelerinin artması ve bal veriminin yükselmesi amaçlanıyor.

A W244138 03

Çankırı Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Tamer, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Burada gördüğünüz arıcılık ekipmanlarını Çankırılı arıcılarla buluşturmanın sevinci ve mutluluğu içerisindeyiz. Dünya üzerindeki yediğimiz içtiğimiz ürünlerin yüzde 80’ini arılar gerçekleştirmektedir. Aynı zamanda bal, polen, propolis ve arı sütü insanın sağlığının en temel ögelerini oluşturur. Efendimiz Hazreti Muhammed’in buyurduğu gibi ‘bal her derde şifadır’. Arıcılarımızın bol bereketli kazanç elde etmesi için bu malzemeleri Çankırılı arıcılara ulaştırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA