Türkiye, 100. yıl kutlamaları kapsamında Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda büyük bir başarı hedefliyor. Boks takımımız, 5 kadın ve 3 erkek sporcuyla bu önemli organizasyonda ülkemizi temsil edecek. Özellikle Türk boksunun yüzü haline gelen Gizem Özer'in, Paris'te elde edeceği sonuçlar merakla bekleniyor. Boksör Gizem Özer kimdir? kaç yaşında, nereli gibi sorularınızın cevaplarını yanıtlamaya çalışacağız. 

Boksör Gizem Özer kimdir? 

Gizem Özer, 2001 doğumlu Türk boksördür. Boksa 2017 yılında başlamıştır. O zamandan beri boks kariyerinde birçok başarı elde etmiştir. 60 kiloda mücadele eden sporcu Elazığ Belediye Spor ve millî takım adına müsabakalara katılmaktadır. Gizem Özer’in teyzesi Güllü Komi, 2020 yılında meydana gelen Elazığ depreminde hayatını kaybetmiştir.

gizem 3

Elazığ Belediye Spor'un hem de Türkiye Milli Takımı'nın başarılı bir sporcusudur. Boksa olan ilgisini 2017 yılında Elazığ'da keşfeden Özer, millî takım antrenörü Cemil Döndü'nün rehberliğinde hızla gelişmiştirdiği bilinmektedir.

Genç yaşına rağmen önemli başarılara imza atan Özer, 2022 yılında Hırvatistan'da düzenlenen 22 Yaş Altı Avrupa Boks Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanarak dikkatleri üzerine çeken isimler arasındadır.  Aynı yılın sonunda Türkiye Üniversiteler Boks Şampiyonası'nda birinci olarak kariyerine bir başarı daha eklemiştir.

Boksör Gizem Özer Kimdir Kaç Yaşında Ve Nereli Kaç Kiloda Mücadele Ediyor (1)

PAOK Hangi Ülkenin Takımı? Açılımı Ne? Galatasaray Karşılaşması Ne Zaman? PAOK Hangi Ülkenin Takımı? Açılımı Ne? Galatasaray Karşılaşması Ne Zaman?

En büyük başarısını ise 2023 yılında Polonya'da düzenlenen 3. Avrupa Oyunları'nda elde etmiştir. Bu önemli organizasyonda gösterdiği üstün performansla finale yükselen Özer, rakibine yenilerek bronz madalyanın sahibi olmuştur.  Özer'i 2024 Paris Olimpiyatları'na taşıyan önemli bir adım olmuştur.

Boksör Gizem Özer Kaç Yaşında?

Boksör Gizem Özer'in kaç yaşında olduğu merak ediliyor. Gizem Özer, 9 Nisan 2001 tarihinde Elazığ’da doğmuştur. 22 yaşındadır.

Boksör Gizem Özer Nereli?

Gizem Özer, Elazığ doğumludur. Elazığ Belediye Spor Kulübü’nde boksa başlamıştır. Elazığ’ın gururu olmuştur. Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Özer’i başarılarından dolayı tebrik etmiştir.

Boksör Gizem Özer kaç kiloda mücadele ediyor?

En çok merak edilen sorulardan biride Milli sporcu Gizem Özer'in kaç kiloda mücade ettiğidir. Milli sporcu Gizem Özer, 60 kiloda mücadele etmektedir.

Boksör Gizem

Boksör Gizem Özer'in Aldığı Madalyalar?

Gizem Özer, boks kariyerinde şu ana kadar 4 madalya kazanmıştır. Bunlar:

  • Bronz madalya: 2023 Avrupa Oyunları’nda 60 kg kategorisinde
  • Bronz madalya: 2022 Akdeniz Oyunları’nda 63 kg kategorisinde
  • Gümüş madalya: 2022 Avrupa U22 Şampiyonası’nda 63 kg kategorisinde
  • Bronz madalya: 2023 Avrupa Oyunları’nda 60 kg kategorisinde

2024 Paris Olimpiyatları’na katılma hakkı elde etmiştir.

Gizemm

Gizem Özer’in İnstagram Hesabı?

@gizem.ozerr

Editör: Ayşe Ayverdi