Pek çok vatandaşımız zaman zaman alışveriş için Bulgaristan'ı tercih etmektedir. Bu nedenle de "Bulgaristan et fiyatları" gibi sorular sık sık karşımıza çıkmaktadır.

Bulgaristan’ın para birimi Bulgar Levası’dır. Leva-Türk Lirası kuru da uygun seviyededir.  Bulgaristan et fiyatları anlamında vatandaşımızı tatmin edebilecek bir ülkedir.

Bulgaristan et fiyatları listemizi yazımızın devamında bulabilirsiniz. Detaylar aşağıda...

Bulgaristan Et Fiyatları Ne Kadar?

Komşu ülke Bulgaristan'a giden vatandaşlarımız, mutlaka alışveriş merkezlerini de ziyaret etmektedirler. Vatandaşlarımız teknoloji alışverişinin yanı sıra gündelik ev alışverişi de yapmaktadır.

Özellikle de Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli gibi sınıra yakın illerde yaşayan vatandaşlarımız için Bulgaristan oldukça makul bir seçenek. Bulgaristan pasaportu olan vatandaşlarımız, sık sık alışveriş amacı ile komşu ülkeyi ziyaret ediyor.

Bulgaristan et fiyatları anlamında Avrupa'nın en düşük fiyatlara sahip ülkelerindendir. Kilogramlık kırmızı et, beyaz et ve balık fiyatları düşük seviyelerdedir. Bulgar Levası-Türk Lirası kuru da uygun bir seviyede olduğu için Türk vatandaşlarımız alışveriş için Bulgaristan'ı tercih etmektedir.

Bulgaristan et fiyatları ile ilgili bilgilere yazımızın devamında ulaşabilirsiniz!

Bulgaristan Et Fiyatları 1

Bulgaristan Etin Kilosu Ne Kadar 2024?

Bulgaristan'da et fiyatları et çeşidine göre değişiklik göstermektedir. Örneğin tüm dünyada olduğu gibi beyaz et fiyatları kırmızı et fiyatlarına göre daha uygun durumdadır.

Bulgaristan'da tavuk eti, dana eti, kuzu eti, hindi eti, domuz eti ve balık yaygın olarak tüketilmektedir. Domuz eti Türkiye'de tüketilmediği için Bulgaristan'dan et getirmek isteyen vatandaşlarımız diğer et çeşitlerinin fiyatlarını daha sık araştırmaktadır.

Bulgaristan’da etin kilosu yaklaşık olarak şu şekildedir:

  • Bulgaristan’da etin kilosu 2024 yılı için 242 TL ile 585 TL arasında değişmektedir.

Bulgaristan Kırmızı Et Fiyatları Ne Kadar?

Bulgaristan'dan et almak isteyen vatandaşlarımız, hem Bulgar Levası cinsinden, hem de Türk Lirası cinsinden fiyatları araştırmaktadır. Sizler için iki para biriminde de fiyatları derledik. Fiyat listesini aşağıda bulabilirsiniz.

Bulgaristan kırmızı et fiyatları aşağıdaki gibidir:

  • Biftek: Bulgaristan'da bifteğin kilosu 31.81 Bulgar Levası, yani 585 Türk Lirası’dır. seviyesindedir.
  • Kuzu: Bulgaristan'da kuzu etinin kilosu 23 Bulgar Levası, yani 423 Türk Lirası seviyesindedir.
  • Dana: Bulgaristan'da dana etinin kilosu 20 Bulgar Levası, yani 368 Türk Lirası olduğu bilinmektedir.

Bulgaristan Et Fiyatları 2

Bulgaristan Beyaz Et Fiyatları Ne Kadar?

Bulgaristan’da kırmızı et fiyatları hakkında bilgi verdik. Şimdi de Türkiye’de çok tüketilen beyaz et fiyatları hakkında bilgi verelim.

Bulgaristan halkı tavuk eti tükettiği gibi hindi etine de rağbet göstermektedir. Hindi eti ile tavuk eti arasında belli bir fiyat farkı bulunmaktadır.

Bulgaristan beyaz et fiyatları aşağıdaki gibidir:

  • Tavuk: Bulgaristan'da tavuk etinin kilosu 4 Bulgar Levası ile 9 Bulgar Levası arasında değişmektedir. Türk Lirası ile 74 ila 162 Lira seviyeleri arasında değişmektedir.
  • Hindi: Bulgaristan'da hindi etinin kilosu 10 Bulgar Levası, yani 184 Türk Lirası seviyesindedir.

Bulgaristan’da Et Kaç Leva?

Bulgaristan küçük bir ülke olmasına rağmen Avrupa Birliği üyeliğinin de etkisiyle stabil ekonomiye sahiptir. Bu nedenle et fiyatları da belli bir seviyenin üstüne çıkmamaktadır.

  • Bulgaristan'da et fiyatları beyaz et için kilosu 4 Bulgar Levası’ndan başlamaktadır. En pahalı et ise biftektir. Bifteğin kilosu 30 Bulgar Levası’na kadar yükselmektedir.

Bulgar Levası an itibariyle 18 Türk Lirasına eşittir. Yani gümrük vergileri hesaba katılmadan önce Bulgaristan'dan et almak isteyen bir vatandaşın en az 70, en fazla 540 lirayı gözden çıkartması gerekmektedir.

Bulgaristan’dan Et Nasıl Getirilir?

Bulgaristan'dan kişisel kullanım için et getirmekte ciddi bir sıkıntı bulunmamaktadır. Gümrük işlemlerini hallettikten ve gereken vergileri ödedikten sonra yurtdışından satın aldığınız etleri ülkeye getirmeniz mümkün.

Fakat eğer ki ticaret amaçlı olarak Bulgaristan'dan et getirecekseniz bu noktada bazı bürokratik işlemlerden geçeceksiniz.

  • İthalat İzinleri: Türkiye’ye et ithalatı için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan izin alınması gerekmektedir.
  • Veteriner Sertifikaları: Etlerin sağlık ve hijyen standartlarına uygun olduğuna dair veteriner sertifikaları gösterilmelidir.
  • Gümrük İşlemleri: Etlerin sınırdan geçirilmesi için gerekli gümrük işlemlerinin yapılması ve vergilerin ödenmesi gerekmektedir.
  • Nakliye Koşulları: Etin taşınması sırasında uygun soğutma ve saklama koşullarına dikkat edilmelidir.

Tüm bu işlemlerin ardından Bulgaristan'dan ithal etleri dükkanınızda satabilirsiniz. Ancak et ithalatı çoğunlukla devlet tekelinde bulunduğu için bu seçenek ithalatçı tarafından fazla tercih edilmemektedir.

Bulgaristan Et Fiyatları 3

Sık Sorulan Sorular

Bulgaristan et fiyatları ne kadar sorusuna yanıt verdik. En çok merak edilen soruları sizin için cevapladık!

Bulgaristan balık eti fiyatları ne kadar?

Türkiye üç bir yanı denizlerle çevrili olmasından ötürü balık konusunda ithalat seçeneğini fazla değerlendirmiyor. Ancak yine de Batı Karadeniz'e kıyısı olan Bulgaristan balık konusunda da iyi seçenekler sunuyor.

Üretici Kamil Arıkan: "Bu fiyattan onlara vermektense bedava vatandaşa dağıtırım” Üretici Kamil Arıkan: "Bu fiyattan onlara vermektense bedava vatandaşa dağıtırım”
  • Alabalık: Kilosu 257,60 TL
  • Somon: Kilosu 368,00 TL
  • Ringa balığı: Kilosu 119,60 TL
  • Uskumru: Kilosu 138,00 TL

Bulgar levası kaç TL?

Bulgaristan Avrupa Birliği üyesi olsa da Euro kullanılmamaktadır. Bulgar Levası halen geçerlilikte olan para birimidir.

Türk Lirası ile Bulgar Levası arasında fazla bir değer farkı bulunmamaktadır. 

An itibariyle bir Bulgar Levası, 18.40 Türk Lirası seviyesindedir. Makasın büyük olmaması nedeniyle Bulgaristan et fiyatları ile ve araba fiyatları ile dikkat çekmektedir.