Fenerbahçe ön libero transferi için uzun süredir çaba gösteriyordu. Fred'in sık sık sakatlanması ise ön libero yanında bir de 8 numara transferi için yönetimi arayışa soktu. Fenerbahçe Fred'in yokluğunda onu aratmayacak hem de Fred varken yedek kalmayı sorun etmeyecek potansiyelli bir oyuncu arıyor.

Bu şartları sağlayan oyuncular arasında ön plana çıkan isim ise Boca Juniors forması giyen Cristian Medina oldu. Fenerbahçe yönetimi Medina için tüm şartları zorluyor ve oyuncuyu kadrosuna katmaya çalışıyor.

Fenerbahçe taraftarları da Medina gündeme geldiğinden beri oyuncu hakkında çeşitli konularda sorular soruyorlar. Bizde sizler için Cristian Medina kimdir, kaç yaşında, aslen nereli ve hangi takımlarda oynadı gibi sorulara cevap vermeye çalışacağız.

Cristian Medina Kimdir Kaç Yaşında Ve Nereli Cristian Medina Hangi Takımlarda Oynadı 11

Cristian Medina kimdir kaç yaşında ve nereli?

1 Haziran 2002 tarihinde dünyaya gelen Medina, orta sahada oynayan başarılı bir futbolcudur. Medina Arjantin'in Moreno kentinde doğmuştur ve şuan için 22 yaşındadır.

Ali Koç derbi öncesi takıma moral verdi Ali Koç derbi öncesi takıma moral verdi

Genç futbolcu Arjantin milli takımının da A kadrosunda 4 kez yer almayı başarmıştır. Medina orta sahanın çeşitli bölgelerinde oynayabilen bir oyuncu olarak karşımıza çıkıyor. 

66C5A8032Eec4733

Cristian Medina nasıl bir futbolcu, hangi mevkide oynuyor, hangi özelliği öne çıkıyor?

Özellikle topla dribling yeteneği bir hayli üst düzey. Kısa ve uzun paslar konusunda bir uzman olmasa da ortalamanın üzerinde bir futbolcu. Fred ile kıyasladığımızda en geliştirmesi gereken özelliği ise top rakipteyken olan çabası.

Yeteneği ile öne çıkan bir oyuncu olması itibari ile savunma tarafında biraz daha çaba sarfetmesi gerekiyor. Medina Arjantinli olması sebebiyle tutkusu yüksek bir oyun anlayışına sahip. Transfer gerçekleşir ve taraftarlar ile bağ kurabilirse Medina kesinlikle bu ligde çok ön plana çıkabilir.

Medina 2023-2024 sezonunda Boca Juniors ve Arjantin milli takımı ile toplam 22 maça çıkma başarısı gösterdi. Medina çıktığı maçlarda 3 gol atıp 3'de asist yaptı ve skor anlamında üstün meziyetleri olan bir oyuncu olduğunu gözler önüne serdi.

Cristian Medina Kimdir Kaç Yaşında Ve Nereli Cristian Medina Hangi Takımlarda Oynadı 33

Cristian Medina hangi takımlarda oynadı?

Cristian Medina futbol kariyerine Arjantin'in en köklü ve büyükt takımlarından olan Boca Juniors ile başladı. Altyapıda ve çeşitli yaş gruplarında Boca forması giyen Medina 2020 yılında beri A takımda oynuyor.

Medina için Boca Juniors takımının 15 milyon avro bonservis talep ettiği konuşuluyor. Fenerbahçe'nin ilk teklifi 8 milyon avro idi ve bu teklif Boca yönetimi tarafından reddedildi.

Fenerbahçe yönetimi teklifini bu sefer 11 milyon dolar olarak güncelledi. Boca yetkilileri bu teklifi değerlendirmeye aldı. Eğer bu teklif kabul görürse oyuncunun kısa süre için Fenerbahçe forması giymesi bekleniyor.

Oyuncunun Transfermarkt uygulamasına göre piyasa değeri 10 milyon avro ve sözleşme bitiş tarihi ise 31 Aralık 2027 olarak gösteriliyor.

Cristian Medina Kimdir Kaç Yaşında Ve Nereli Cristian Medina Hangi Takımlarda Oynadı 44

Cristian Medina kimdir, kaç yaşında, nereli, Cristian Medina hangi takımlarda oynadı gibi sorulara sizler için yanıt verdik!

Muhabir: Erdinç Alkan