Denizli valiliği, 1 günde 6 farklı ilçede 10 tane orman yangını olduğunu duyurdu.

Orman yangınlarının 6'sı yıldırım düşmesi sonucu oluştu. Yangınlar, Babadağ'ın Mollaahmet, Yeniköy ve Kelleci mahalleleri, Tavas'ın Nikfer Mahallesi, Kale'nin Köprübaşı mevkii, Pamukkale'nin Cankurtaran Mahallesi'nde yıldırım düşmesi sonucu ve Çal'ın Akkent, Acıpayam'ın Kelekçi, Honaz'ın Kocadere ve Pamukkale'nin Kınıklı mahallelerinde ise henüz bilinmeyen nedenlerden dolayı başladı.

Pamukkale - Cankurtaran mahallesindeki yangın kontrol altına alınırken, soğutma çalışmaları devam ediyor. Diğer yangınlarda ise tüm birimler, havadan ve karadan yangını kontrol altına almak için yoğun mücadele veriliyor.

Yangın ile ilgili Denizli Valiliği şu açıklamayı yaptı:

Denizlili esnaflardan Narin için lokma hayrı! Denizlili esnaflardan Narin için lokma hayrı!

"Bugün öğle saatlerinde Babadağ ilçesine bağlı Mollaahmet, Yeniköy ve Kelleci mahallelerinde, Tavas ilçesine bağlı Nikfer Mahallesi, Kale ilçesi Köprübaşı mevkii, Pamukkale ilçesine bağlı Cankurtaran Mahallesi’ndeki ormanlık alana yıldırım düşmesi sonucu ve Çal’a bağlı Akkent, Acıpayam’a bağlı Kelekçi, Honaz’a bağlı Kocadere ve Pamukkale’ye bağlı Kınıklı mahallelerinde orman yangını başlamıştır. Pamukkale – Cankurtaran mahallesindeki orman yangını kontrol altına alınmış olup, soğutma çalışmaları devam etmektedir. Yangının bir an evvel kontrol altına alınması için tüm birimlerimiz ile havadan ve karadan mücadelemiz devam etmektedir” denildi.

Kaynak: iHA