Apple’ın kurucusu olan Steve Jobs gelmiş geçmiş en önemli iş insanları arasında yer alıyor. Başta iPhone ve MacBook olmak dünya çapında milyonlarca insanın severek kullandığı teknolojik cihazların ortaya çıkmasına vesile oldu.

Başarılı iş insanı, ölümünün üzerinden 10 yıldan uzun bir süre geçmesine rağmen hala konuşulmaya devam ediyor. Steve Jobs hakkında en çok merak edilenlerden biri ise mirasını kime bıraktığıdır. Bu nedenle birçok kişi Laurene Powell kimdir sorusuna yanıt arıyor.

Bu sorunun cevabını ve daha fazlasını sizler için araştırdık.

Laurene Powell Kimdir 6

Steve Jobs'un Mirası Kime Kaldı?

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Apple’ın kurucusu, iPhone ve MacBook’ların yaratıcısı olan Steve Jobs gelmiş geçmiş en başarılı iş insanları arasında yer alıyor. Pazarlama, tasarım ve teknoloji alanlarında devrim yaratan Steve Jobs ölümünün ardından 10 yıldan uzun bir süre geçmesine rağmen popülerliğinden hala hiçbir şey kaybetmedi.

Başarılı iş insanı hakkında kitaplar, makaleler ve belgeseller yayımlanmaya devam ediyor. Milyonlarca insanın hayatını araştırdığı Steve Jobs hakkında en çok merak edilen konulardan birisi ise mirasını kime bıraktığıdır.

5 Ekim 2011'de pankreas kanseri nedeniyle hayatını kaybeden Steve Jobs aralarında Apple ve Disney hisselerinin de bulunduğu mirasını eşi Laurene Powell’a bıraktı. Bu nedenle birçok kişi Laurene Powell kimdir diye merak ediyor.

Laurene Powell Kimdir

Laurene Powell Kimdir?

Apple’ın kurucusu Steve Jobs’ın milyarlarca dolar değerindeki mirasını bıraktığı eşi Laurene Powell sosyal medyada sık sık gündeme geliyor. Son olarak Malibu’da 94 milyon dolara gayrimenkul satın alması bu haftanın en çok konuşulan konuları arasına girdi.

Bu olayın ardından birçok kişi Laurene Powell kimdir sorusuna yanıt aramaya başladı. Steve Jobs’ın eşi ve mirasının sahibi olan Laurene Powell, 6 Kasım 1963 tarihinde New Jersey’de dünyaya geldi.

Liseyi bitirdikten sonra Pensilvanya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesine girdi. Burada Siyaset Bilimi ve Ekonomi alanlarında lisans eğitimi aldı. Pensilvanya Üniversitesi’nden 1985 yılında mezun olduktan sonra Ayrıca Merrill Lynch Varlık Yönetimi ve Goldman Sachs Yatırım Bankacılığı şirketlerinde görev aldı.

Daha sonra Stanford Üniversitesi’nin işletme okuluna girip İşletme alanında yüksek lisans eğitimi aldı. 1991 yılında çalışmalarını tamamlayarak mezun oldu. Ardından gıda sektöründe faaliyet gösteren Terravera adlı bir şirketin kurucuları arasında yer aldı.

Aynı dönemde öğrencilere sınavlara hazırlanmalarına yardımcı olan çevrimiçi araçlar sunan Achieva şirketinin yönetim kurulunda yer aldı. Laurene Powell, 1989 yılında Stanford Üniversitesi’nin işletme okulunda öğrenciyken Steve Jobs’ın üniversitede yaptığı bir konuşmaya katıldı.

Konuşmanın sonunda Steve Jobs ile tanıştı ve ikili arasında bir çekim meydana geldi. Aynı günün akşamında birlikte yemeğe çıktılar. Tanışmalarının üzerinden yaklaşık iki yıl sonra 8 Mart 1991 yılında dünya evine girdiler. Çiftin nikahını Budist bir keşiş olan Kobun Chino Otogawa kıydı. Laurene Powell günümüzde Steve Jobs’ın mirasını yönetirken birçok önemli şirket ve dernekte de üye olarak yer alıyor.

Laurene Powell Kimdir 2

Laurene Powell Jobs Serveti Ne Kadar?

Steve Jobs’ın vefatının ardından mirasını bıraktığı Laurene Powell’ın servetinin ne kadar olduğu da merak ediliyor.

Daha önce kuruculuğunu yaptığı şirketlerden de önemli bir geliri olan Laurene Powell aynı zamanda Steve Jobs'un Apple ve Disney'deki hisselerini de yönetiyor.

Başarılı iş insanının servetinin 2024 yılı itibariyle 20 milyar dolardan fazladır.

Laurene Powell Kimdir 8

Laurene Powell Kaç Çocuğu Var?

Laurene Powell kimdir sorusunun cevabını öğrenenler başarılı iş insanının kaç çocuğu olduğunu da öğrenmek istiyor. Laurene Powell, 1989 yılında Stanford Üniversitesi’nde öğrenciyken Steve Jobs ile tanışmış ve çift yaklaşık iki yıl sonra dünyaevine girmişti.

Laurene Powell’ın bu evlilikten Reed, Erin Siena ve Eve adlarında üç çocuğu oldu.

Laurene Powell Kimdir 5

Steve Jobs Neden Evlatlık Verildi?

Tarihteki en başarılı iş insanlarından biri olan Steve Jobs’ın evlatlık verilmiş olması insanları şaşırtıyor. Bu nedenle birçok kişi durumun nedenini merak ediyor.

Steve Jobs’ın öz babası Suriye’den göç etmiş Abdulfattah Jandali ve öz annesi ise Joanne Schieble’dir. İkili Wisconsin Üniversitesi’nde okurken tanıştılar. Henüz üniversiteden mezun olmadan oğulları Steve dünyaya geldi. Joanne Schieble’nin ailesi Katolik oldukları için kızlarının bir Müslüman’la evlenmesine şiddetle karşı çıktılar.

Daha üniversiteden mezun olmadıkları için kendi hayatlarını kuramayacaklarını fark eden çift çocuklarını evlatlık vermeye karar verdiler. Çocuklarını Paul ve Clara Jobs çiftine evlatlık verdiler.

Steve Jobs'un mirası kime kaldı, Laurene Powell kimdir, serveti ne kadar ve kaç çocuğu var sorularını sizler için cevapladık.