Sürücü adaylarının daha iyi yetiştirilmesi ve trafikte daha güvenli olmaları için sürücü kursları ve ehliyet sınavlarıyla ilgili yeni bir yönetmelik hazırlanıyor. Bu yönetmelikte elektrikli araçlar ve engelliler için de özel düzenlemeler yer alacak.

Sürücü adaylarına direksiyon sınavında park manevrasında iki deneme hakkı verilmesi bekleniyor. Sürücü adayları 'U dönüşü' de yapmak durumunda kalabilir. Sınav süresi ise akıcı trafik de eklenerek 40 dakika olacak.

1452507929917

İstanbul Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu Başkanı Murat Tekin, bu değişikliklerin daha donanımlı sürücüler yetiştirmeye yardımcı olacağını vurgularken şu açıklamaları yapt;, "Direksiyon sınavlarında değişiklikler yapılması planlanıyor. Daha iyi sürücüler yetiştirebilmek için sınav süresinin 40 dakikaya uzatılması bekleniyor" dedi

Esnaf bozuk paraya muhtaç kaldı! Esnaf bozuk paraya muhtaç kaldı!

Yönetmelikte Elektrikli Araçlar ve Engelliler de Unutulmayacak

Yeni yönetmelikte elektrikli araç kullanımıyla ilgili eğitimler ve engelli sürücüler için özel düzenlemeler de yer alacak. Bu sayede tüm sürücü adaylarının trafikte daha güvenli ve bilinçli bir şekilde yer almaları hedefleniyor.

Yeni yönetmelik taslağı şu anda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından değerlendiriliyor. Yakın zamanda taslağın tamamlanması ve resmiyete kavuşması bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi