Fenerbahçe geçen sezon ligde 99 puan toplamış ve UEFA Konferans Ligi'nde yarı finali bir penaltı ile kaçırmıştı. Fakat sezon kupasız geçilince teknik direktör İsmail Kartal ile yollar ayrılmış ve takımın başına Jose Mourinho getirilmişti.

Mourinho'yu Türkiye'ye getirmek hiç kolay olmadı. Özellikle kaliteli bir kadro şartı sunan Portekizli bu isteğine ulaşacak gibi görünüyor. Forvete En-Nesyri, sol kanata Saint Maximin alan Fenerbahçe'de ön libero hedefi ise Sander Berge.

Norveçli oyuncunun transferi için tüm şartlar zorlanıyor. Fenerbahçe taraftarları Sander Berge transfer olacak mı, Sander Berge Fenerbahçe'ye gelecek mi, Fenerbahçe ön liberoya kimi alacak ve Sander Berge kiralık mı gelecek gibi sorulara soruyorlar. 

Fenerbahçe Sander Berge'yi Transfer Edecek Mi Sander Berge Kiralık Mı Gelecek 11

Bizde Manisa Aktif Haber olarak bu sorulara sizler için yaıt vermeye çalışacağız. Tüm detaylara yazımızda ulaşabilirsiniz.

Fenerbahçe Sander Berge'yi transfer edecek mi?

Sander Berge Fenerbahçe orta sahası için eksik parça olan ön libero mevkisinde transferi için adı geçen oyuncular arasında taraftarı en çok heyecanlandıran isimler arasında yer alıyor. 

Norveçli oyuncu sezonu Burnley'de geçirdi. İngiltere Premier Ligi gibi temposu ve atletizmi ile öne çıkan bir ligde bile performansı göz dolduran oyunculardan olan Sander Berge'yi Mourinho'nun çok fazla istediği söyleniyor.

Oyuncu Mourinho'nun orta sahalarından istediği herşeyi verebilecek seviyede. Özellikle kesicilik, kütle ve top kullanımı tam anlamıyla Mourinho için biçilmiş kaftan. Sander Berge'yi bu yüzden Fenerbahçe ve Mourinho çok istiyor. Transferin önündeki tek engel ise oyuncu için Burnley'in 20 milyon avro istemesi.

Fenerbahçe En-Nesyri için bu parayı ödedi ve bütçesi biraz daraldı. Bu durumda oyuncunun bonservis ücretinin yaklaşık 15 milyon avroya düşmesi Fenerbahçeli olması anlamını taşıyor.

Fenerbahçe'de Kasımpaşa maçını kazanmak Fenerbahçe'de Kasımpaşa maçını kazanmak

Fenerbahçe Sander Berge'yi Transfer Edecek Mi Sander Berge Kiralık Mı Gelecek 22

Sander Berge kiralık mı gelecek?

Fenerbahçe'nin bir başka alternatif transfer yolu ise kiralama formülü. Sander Berge'nin takımı Burnley bu sezon Premier Lige veda etti. Bu durumda oyuncu takımdan ayrılmaya sıcak bakıyor. Fakat takımın bir sezon sonra lige dönmesi durumunda tekrar Premier Ligde oynama ihtimalini de göz ardında bulundurmak istemiyor.

Fenerbahçe oyuncuyu bir sezonluğuna kadrosuna katıp daha sonra performanı beğenilirse bonservisini alma yoluna gidebilir. Sander Berge'nin transfer edilmesi halinde Fenerbahçe'nin ideal 11'inin şu şekilde olması bekleniyor;

Livakovic, Osayi-Samuel, Djiku, Çağlar Söyüncü, Ferdi Kadıoğlu, Berge, Fred, Syzmanski, Tadic, Saint Maximin, En-Nesyri. 

Fenerbahçe Sander Berge'yi Transfer Edecek Mi Sander Berge Kiralık Mı Gelecek 33

Editör: Abdullah Akar