Yenidoğan çetesini çökerten savcı sosyal medyada gündem oldu Yenidoğan çetesini çökerten savcı sosyal medyada gündem oldu

Türkiye'nin son 30 yılına damga vuran olayların başında hiç şüphesiz ki başarısız darbe girişimi geliyor. 15 Temmuz 2016 günü askeriye içierisine sızan örgüt üyeleri ile darbe girişimiminde bulanan FETÖ başarısız olmuş ve o günden sonra terör örgütü olarak ilan edilmişti.

Örgütün kurucusu ve elebaşı olan Fetulllah Gülen'in bugün gelen haberler ile öldüğü duyuruldu. Bu haberin ardından en çok merak edilenlerin başında örgütün yeni liderinin kim olacağı sorusu geliyor. Öne çıkan isimler ve örgüt içindeki rollerini sizler için araştırdık.

FETÖ terör örgütünün yeni lideri kim olacak?

Fetullah Gülen'in ölümü sonrasından FETÖ elebaşı olması beklenen 4 isim ön plana çıkıyor. Bunlar Cevdet Türkyolu, Mustafa Özcan, Osman Şimşek ve Ekrem Dumanlı olarak biliniyor.

Hepsinin örgüt içinde farklı ve önemli rolleri var.

Cevdet Türkyolu

Örgütte Fetullah Gülen'e en yakın isim olarak biliniyordu. Görevi genel sekreterlikti. Örgüt içinde en güçlü adayın kendisi olduğu kulislerde konuşulanlar arasında.

Mustafa Özcan

FETÖ'nün ''para kasası'' olarak bilinen Özcan finansal işleri yönetiyordu. Günümüz dünyasında paranın ne kadar önemli olduğunu düşünürsek Özcan'ın örgütün yeni lideri olması kimseyi şaşırtmayacaktır.

Osman Şimşek

FETÖ'nün sosyal medya da ne kadar güçlü olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu gücün ana etmeni olan Şimşek sosyal medya gücünü de arkasına alarak elebaşı olmak isteyenler arasında yer alıyor.

Ekrem Dumanlı

FETÖ terör örgütü olarak görülmeden önce yıllar boyunca Türk medyasında hep sempatik bir kurum olarak yansıtıldı. Buradaki en büyük pay şüphesiz Dumanlı'ya aitti. Bu da onu yeni lider olmak adına ön plana çıkaran etmenlerin başında yer alıyor.

Muhabir: Serkan Özcan