Manisa'nın Gölmarmara ilçesinde, ormanlık alanda yangın meydana geldi. Yangın, Sofular Mahallesi'ndeki evlere çok yaklaştığı için mahalles sakinlerinde korku ve paniğe sebep oldu.

Edinilen bilgiye göre,  yangın ilk olarak ormanlık alanda başladı. Rüzgarın etkisiyle hızlı bir şekilde büyüyen yangın, evlere yaklaştı. Yangının evlere yaklaşması mahalle sakinlerinde korkuya sebep oldu.

Yangının,  112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber verilmesi üzerine,  bölgeye  Manisa Orman Bölge Müdürlüğü ve Manisa Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yönlendirildi.

Ekipler, yangını kontrol altına almak  ve çevredeki hanelere sıçrmasını önlemek için canla başla mücadele ediyor. Diğer yandan, yangının kontrol altına alınabilmesi için, çevredeki ilçelerden destek ekipleri bölgeye sevk edildi.

Yangının çıkış sebebi şimdilik bilinmemekle birlikte,  yetkililer sebebi bulmak için olay yerinde incelemeler gerçekleştiriliyor.  Öte yandan, yangından dolayı, bölgede yoğun duman bulutları oluştu. Oluşan dumanlar, görüş mesafesini etkileyerek trafiği olumsuz yönde etkiledi.

Sofular Mahallesinde yaşayan vatandaşlari önlem amaçlı evlerini boşaltarak güvenli alanlara geçti. Ekipler, çalışmalarına hız kesmeden devam ederken, yangının büyümesi engellemek için çalışmlar sürüyor.

Yerin 150 metre altında vagona sıkışan işçi can verdi! Yerin 150 metre altında vagona sıkışan işçi can verdi!

Yetkililer, vatandaşların can güvenliği için yangın bölgesinden uzak durmaları konusunda uyardı. Yangından dolayı ortaya çıkan hasar ve zararın tespit edilbilmesi için, yangın söndürüldükten sonra  bölgede incelmeler yapılacağı bildirildi.

Gölmarmara'da Orman Yangını Korkuttu! (2)


 

Muhabir: Pınar Gezici -Serkan Özcan