Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, katıldığı bir televizyon programında kritik açıklamalarda bulundu. Sorulara tek tek cevap Hakan Fidan'ın 3. Dünya Savaşı var mı? sorusuna yaptığı açıklama şu şekilde; "böyle bir risk var. Dünya, 3. Dünya Savaşı riskini ciddiye almalı. Biz bunu ciddiye alıyoruz. Gazze'deki katliam, insanlığı ortadan ikiye bölen bir soykırım." ifadelerini kullandı.

Bakan Fidan, televizyon programına katıldığı bir canlı yayında dış politika gelişmelere ilişkin kritik açıklamalarda bulundu.

"3. Dünya Savaşı riskini ciddiye almalı"

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, dünyadaki çatışma noktaları üzerinden savaş uyarısı yaptı. Fidan, "3. Dünya Savaşı riski var mı?" sorusuna Gazze ve Ukrayna'daki savaş üzerinden dikkat çeken bir yanıt verdi. Bakan Fidan, "Böyle bir risk var. Dünya, 3. Dünya Savaşı riskini ciddiye almalı. Biz bunu ciddiye alıyoruz.

Gazze'deki katliam, insanlığı ortadan ikiye bölen bir soykırım. Gazze'deki soykırım, insanlığın belli bir noktada odaklandığı, aynı nokta ve frekansa geldiği bir konu. Öte yandan bunun karşısında duran bir yapı var. Bu yapının ayrıca Ukrayna'da devam eden bir sorunsalı var." ifadelerini kullandı.