Kenan Yıldız, genç yaşına rağmen Türkiye A Milli Futbol Takımı’nda 19 numaralı formayı gururla giyiyor. Almanya’nın Regensburg kentinde doğan Kenan Yıldız, Türk asıllı bir profesyonel futbolcu. Bayern Münih altyapısında yetişen Yıldız, teknik yetenekleri, hızı ve yaratıcılığıyla dikkat çekiyor. EURO 2024'te de ilk 11'imizde yer alan Kenan Yıldız'ın babası kim? Nereli? Milli Futbolcu Kenan Yıldız memleketi neresi? İşte ayrıntılar...

Malatya'da korkutan deprem! Malatya'da korkutan deprem!

Kenan Yıldız'ın babası kim?

Genç yetenek Kenan Yıldız'ın babası Reşat Yıldız, Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinin Kızıllı Köyü’ndendir. Annesi ise Alman vatandaşıdır. Kenan Yıldız, Juventus’ta forma giyen ve Türkiye Milli Takımı’nı seçen bir futbolcu olarak tanınmaktadır.

Dinarli Gururumuz Kenan Yildiz

Kenan Yıldız kimdir?

Kenan Yıldız, 4 Mayıs 2005 tarihinde Almanya’nın Regensburg kentinde dünyaya geldi. henüz küçük yaştayken Jahn Regensburg'un gençlik akademilerinde futbola başladı. 2012 yılında daha 7 yaşındayken Bayern Münih'in gençlik akademisine girdi. 

Kenan Yıldız’ın Babası Kim (1)

Kendisini burada geliştiren Yıldız, U19 takımının kaptanı aynı zamanda temel direklerinden biri haline geldi. Bayern U19 altında 2021-2022 sezonunda 20 maçta 6 gol ve 8 asist yaparak parlamaya başladı. Sözleşmesi Temmuz 2022'de bittikten sonra 12 Temmuz'da Juventus'a transfer oldu. 

Kapak 175812

İngiliz gazetesi The Guardian milli yıldızımızı 2005 doğumlu en iyi 60 oyuncu arasında gösterdi. 

Kenan Yıldız Juventus'ta ilk U19'da başladı. Daha sonra kendi performansını ilerleten Yıldız, Juventus'un Virtus Verona ile oynadığı maçta maçın 61. dakikasında oyuna sokarak profesyonel kariyerine başlamış oldu.

Turbulente EM-Premiere für Kenan Yildiz: Tor des Regensburgers zählt nicht

EURO 2024'te de ilk 11'de oynama şansı bulan Yıldız oyuncu kendini geliştirmeye devam ediyor. 

Kaynak: Haber Merkezi