Arnavutluk'un maldivleri olarak bilinen Ksamil, Arnavutluk’un güney sahillerinde yer alan, beyaz kumu ve turkuaz deniziyle ünlü bir kasabadır.Peki Ksamil nerede nasıl gidilir?Ksamil’de nerede kalınır?Tiran sarandeye nasıl gidilir?Ksamil Gezilecek Yerler ? gibi soruların tüm cevapları haberimizin içinde yer almaktadır.

Ksamil nerede nasıl gidilir?

ksamil nerede nasıl gidilir

Arnavutluk'un maldivleri olarak bilinen Ksamil, Arnavutluk’un güney sahillerinde yer alan, beyaz kumu ve turkuaz deniziyle ünlü bir kasabadır. Yunanistan sınırına çok yakın olup, karşısında Korfu adası bulunmaktadır.

Son yıllarda özellikle Avrupalı turistlerin ilgi göstermeye başladığı Ksamil, gezilecek yerler listesi ile de birçok güzellik sunuyor. Vize istemeyen Arnavutluk’ta tatil yapmak hem ekonomik hem de keyifli olacaktır.

Ksamil plajının açıklarında üç küçük ada bulunmaktadır.

Bir tekne gezintisi yaparak bu adaları da ziyaret edebilir ve adanın sessiz plajında da denize girebilirsiniz.

Ksamil’in doğası ve mutfağı da denizi kadar güzeldir.Peki ksamil'a nasıl gidilir.

Ksamil, Arnavutluk’un güney sahillerinde yer alan, beyaz kumu ve turkuaz deniziyle Maldivler’i andıran bir yerdir. Vizesiz gidebileceğiniz ve ekonomik bir tatil yapabileceğiniz Ksamil’e ulaşmak için öncelikle Arnavutluk’un başkenti olan Tiran’a uçmanız gerekmektedir.Türkiye’den vize gerekmeden Tiran’a gidebilirsiniz.  Tiran’dan Ksamil’e ulaşmanın iki yolu vardır:

  • Uçakla: İstanbul’dan Tiran’a direkt uçuşlar bulunmaktadır. Uçuş süresi yaklaşık 1 saat 20 dakikadır.
  • Karayoluyla: İstanbul’dan 20 saat süren karayoluyla da Tiran’a ulaşım mümkündür. Bunun için Yunanistan üzerinden geçmeniz gerekmektedir. Eğer yeşil pasaport sahibi değilseniz, Schengen vizesi almanız gerekmektedir.

Tiran’dan Sarande’ye gitmek için ise yine iki seçeneğiniz vardır:

  • Araba kiralayarak: Tiran’dan araba kiralayarak yaklaşık 4 saatlik bir yolculukla Sarande’ye ulaşabilirsiniz. Bu yolculukta hem iç taraftaki yolu hem de sahil yolunu kullanabilirsiniz.
  • Otobüs kullanarak: Tiran’da, Dogana Otobüs Terminali’nden Sarande’ye kadar otobüsle gidebilirsiniz.

Ksamil, Arnavutluk’un en güzel plajlarından biridir.

Ksamil’de nerede kalınır?

ksamil'de nerede kalınır

Ksamil, Arnavutluk’un güneyinde, beyaz kumu ve turkuaz deniziyle Maldivler’i andıran bir kasabadır. Son zamanlarda artan turist sayısı ile birlikte konaklama alternatiflerinde de çeşitlilik bulunmaktadır. Ksamil’de lüks otellerden butik küçük otellere kadar pek çok işletme mevcuttur. Ayrıca en lüks otelde bile konaklama fiyatı yurtdışına oranla oldukça uygun bir fiyatla gerçekleştirilebilir. Ancak bazı tatilciler, alternatiflerin daha fazla olduğu sadece 14 kilometre mesafedeki Sarande’de kalmayı tercih etmektedir. Sarande de denize yakın, konforlu ve uygun fiyatlı oteller bulabilirsiniz.

Ksamil Gezilecek Yerler ?

Ksamil, Arnavutluk’un güneyinde, beyaz kumu ve turkuaz deniziyle Maldivler’i andıran bir kasabadır. Ksamil’den 14 km uzaklıkta bulunan Sarande ise Arnavutluk’un güneyindeki en büyük şehirdir. Sarande’de hem konaklama hem de gece hayatı alternatifleri Ksamil’den daha fazladır. Yerel yerleşimin fazla olduğu Sarande’de Arnavut kültürünü yakından tanıyabilir ve leziz Arnavut mutfağından örnekleri şık restoranlarda tadabilirsiniz.Ksamil'de gezilecek yerler listesinde Butrint Antik Kenti,Syri i Kalter (Mavi Göz),Ksamil Adaları yer alıyor.

Butrint Antik Kenti

  • Butrint Antik Kenti Ksamil’den yaklaşık 5 km uzaklıkta bulunan Butrint Antik Kenti, Yunan, Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait kalıntıları barındıran bir açık hava müzesidir. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan antik kentte tiyatro, tapınak, hamam, kale ve bazilika gibi yapıları görebilirsiniz .

Syri-Kalter mavi göz

  • Syri i Kalter (Mavi Göz): Ksamil’den yaklaşık 20 km uzaklıkta bulunan Syri i Kalter, dağların arasında bir su kaynağıdır. Suyun rengi mavi ve yeşil tonlarında değişmekte ve göz şeklinde görünmektedir. Su sıcaklığı 10 derece civarındadır. Syri i Kalter, doğa yürüyüşü yapmak ve piknik yapmak için ideal bir yerdir .

Ksamil Adaları

  • Ksamil Adaları: Ksamil plajının açıklarında üç küçük ada bulunmaktadır. Bir tekne gezintisi yaparak bu adaları da ziyaret edebilir ve adanın sessiz plajında da denize girebilirsiniz. Ayrıca hemen karşı kıyısında da Yunanistan’a bağlı olan Korfu adası bulunuyor.

İyi Tatiller...