Kula Belediyesin'de  27 Haziran tarihinde  yaşanan darp olayından tutuklanmış olan Başkan Hikmet Dönmez’in yerine Manisa Valiliği kararıyla   bugün başkan vekil seçimi gerçekleştirildi.

Seçimde 15 meclis üyesi oy kullandı. Seçimde, 1., 2. ve 3. turda 9 üyenin oyunu alan CHP’li Meclis Üyesi Semra Gündüz Kula Belediye Başkan Vekili olarak seçildi.

Diğer bir vekil adayı  MHP'den  Adnan Sarı ise 3 turda da 6 oyda kaldı.

Gerçekleştirilen seçime anisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek başta olmak üzere, HP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ile Bekir Başevirgen, siyasi partilerin ilçe başkanları ve meclis üyeleri katıldı.

Manisa Valisi Ünlü: ‘Mera projesi bölgemize önemli katkılar sağlayacak’ Manisa Valisi Ünlü: ‘Mera projesi bölgemize önemli katkılar sağlayacak’

31 Mart yerel seçimlerinden sonra, ikinci bir zafer elde ettiklerini söyleyen,CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, Kula Belediye Başkanlık makamının sahibinin hâlâ daha Hikmet Dönmez olduğunu belirterek, süreci yakından takip ettiklerini ifade etti. Hikmet Dönmez'in en kısa sürede tahliye olarak görevine döneceğinden şüphesinin olmadığını belirten Başkan Özalper,"Hep birlikte bu süreci çok iyi yöneteceğiz. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Mimar Ferdi Zeyrek telefonun bir ucunda. Kula bizim için çok kıymetli, Kula’yı kolay kazanmadık, kaybetmeyeceğiz. Aynı hassasiyeti diğer belediye meclis üyelerimizin de göstereceğini biliyoruz. Bir tane Kula’mız var. Hep birlikte Kula’yı hak ettiği yere taşıyacağız. Hepinizin ayaklarına sağlık." dedi. 

Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez’in görevine en kısa sürede döneceğini söyleyerek, başkanlık görevini en güzel şekilde  temsil edeceğini söyleyen, Kula Belediye Başkan vekili Semra Gündüz ise birlik ve beraberlik mesajı verdi.


Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, CHP Manisa Milletvekilleri, CHP Manisa İl Başkanlığı ve meclis üyeleri ile birlikte Kula’ya hizmet etmek için çok çalışacaklarını ifade eden Başkan vekili Gündüz; “ Partimize gönül veren hemşerilerimiz, meclis üyesi arkadaşlarımız, başkanlarımızla, vekillerimizle hep birlikte Kula’yı daha iyi yerlere taşıyacağımıza inanıyorum. Başkanımız Hikmet Dönmez göreve dönünceye kadar emanetine sahip çıkacak, Kula halkımıza hizmetleri sürdüreceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.”dedi.

Kula Belediye'sinin Başkan Vekili Semra Gündüz Seçildi! (5)

Kula Belediye'sinin Başkan Vekili Semra Gündüz Seçildi! (4)

Kula Belediye'sinin Başkan Vekili Semra Gündüz Seçildi! (3)-1

Kula Belediye'sinin Başkan Vekili Semra Gündüz Seçildi! (1)

Kula Belediye'sinin Başkan Vekili Semra Gündüz Seçildi! (2)

Kaynak: İHA