Ağustos ayına girdiğimiz bu günde tüm çiftçilerin gözü kulağı kuru üzüm fiyatının ne kadar olacağındaydı. TARİŞ üzüm birliği başkanı Ferhat Şen göreve geldiği gün üzüm fiyatını 1 Ağustos'ta açıklayacağını söylemişti.

Ferhat Şen sözünü tuttu ve bugün yaptığı açıklama ile 7 numara kuru üzüm avans alım fiyatının 100 TL olduğunu bildirdi.

Iskarta üzüm fiyatları düştü üretici isyanda Iskarta üzüm fiyatları düştü üretici isyanda

Başkan Ferhat Şen açıklamasında şu ifadelere yer verdi;  Söz verdiğimiz gibi "açıklanan fiyatın 7 numara ç.k üzüm avans alim fiyatı olduğunu, kalite bazında alim fiyatlarını daha sonra belirleyeceklerini, fiyat belirlerken ç.k üzüm piyasa fiyatlarının yanında ülkemizin ç.k üzüm rekoltesi ile Dünya üretici ülkelerinin rekolte miktarı ve fiyatlarının da dikkate alındığını" söyledi.

"Tariş tarihinde ilk defa 1 Ağustos itibariyle ç.k üzüm alım fiyatının açıklandığını" kaydeden Başkan ŞEN, "bu konuda ortaklarımıza verdiğimiz sözü tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz, üzüm üreticilerinin ürünlerini kurutmalık, sofralık veya alkol fabrikasına satarak değerlendirebilmeleri konusunda önlerini görmelerini sağlamak amacıyla 1 Ağustos itibariyle söz verdiğimiz şekilde fiyat açıkladık” dedi.

Basın toplantısında 2024 yılı sezonuna ilişkin genel olarak değerlendirmelerde de bulunan Başkan ŞEN; "bu sene ç.k üzüm rekoltesinin 2023 yılı ürünü ile aynı seviyede veya biraz fazla gerçekleşmesini beklediklerini, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin stokunda üzüm kalmadığını, bölgemizde faaliyet gösteren ihracatçı ve tüccarın da sezona stoksuz girdiğini, aynı şekilde yurt dışı alıcıların da sezona stoksuz girdiğinin bilindiğini" ifade etti.

"Bu koşullar altında girilecek 2024 yılı sezonunda, özellikle ürünün hasat edildiği ilk dönemde ihracatçı ve tüccarın üzüm tedarik etmek için yoğun bir çaba içine girmelerini beklediklerini" ifade eden üreticilerinin bu bilinçle hareket ederek ürünlerine sahip çıkmalarını ve TARİŞ'e Başkan ŞEN, "üzüm destek olmalarını beklediklerini" söyledi.

ÜRETİCİYE SEZON ÖNCESİ NAKDİ KREDİ DESTEĞİ

Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat ŞEN "Her zaman ortaklarımızın yanında olma anlayışı ile hareket ederek hasat öncesi ve hasat sırasındaki masraflarına katkıda bulunmak amacıyla Kooperatif ortaklarına nakdi kredi dağıtılacağını" açıkladı.

"Nakdi kredi dağıtımına 15 Ağustos tarihinde başlanılacağını belirten Başkan ŞEN, nakdi kredi dağıtımında, ortakların son üç iş yılı ortalama ürün teslim miktarının esas alınacağını ve kilo başına 10 TL kredi verileceğini, 20 Eylül'e kadar ürün teslim eden ortaklardan faiz alınmayacağını" söyledi.

Tariş Üzüm Birliği Yönetim Kurulu başkanı FERHAT ŞEN, son olarak 2024 yılı sezonunun herkese hayırlı ve bereketli olmasını dileyerek sözlerini tamamladı. 

Kuru Üzüm Avans Alım Fiyatı Belli Oldu!-11-1Whatsapp Image 2024 08 01 At 11.08.29

Muhabir: Erdinç Alkan