Sarıgöl Kapalı Pazar Yeri'nde zabıtaların pazarcılara yeni tezgah yerlerini bildirmesi gerginliğe yol açtı. Yeni yer dağılımından memnun olmayan bazı esnaf alınan karara isyan etti. Olayların büyümesi üzerine pazaryerine polis çağrıldı. 

Sarıgöl Manavlar Derneği Başkanı Yaşar Davulcu

Sarıgöl Belediyesi'ni  adaletsiz davranmakla eleştiren Sarıgöl Manavlar Derneği Başkanı Yaşar Davulcu bazı esnafların yerinden edildiğini ileri sürüdü. 31 Mart yerel seçimlerinden sonra Belediye Başkanı Tahsin Akdeniz'i makamında ziyaret ettiklerini belirten Sarıgöl manavlar Derneği Başkanı Yaşar Davulcu; "Belediye Başkanımız Tahsin Akdeniz kendisi ile yaptığımız görüşmede bize sıcak mesajlar verdi. Hiç bir esnafla sorunlarının olmadığını, kimsenin ekmeği ile oynamayacaklarını ve herkesin yerinde kalacağını bize söyleyerek, "Rahat olun" dedi. Ancak bu gün sabah saatlerinde, başkanın verdiği bu söze uymayan bir uygulama ile karşılaştık. Zabıta gelerek, yapılan yer taksimini gösterdi. Siyasi kimlikleri ile bilinen bir çok esnafın yerinden edildiğini gördük. Bu gelişme üzerine Başkan Tahsin Akdeniz'i tekrar aradım. Bana; 'Bir kurul oluşturuldu. Bu kurul pazaryerindeki yer dağılımını yaptı' cevabını verdi. Ben anlamıyorum bu ilçeyi Tahsin Akdeniz mi yönetiyor yoksa kurul mu yönetiyor. Böyle saçmalık olmaz. Başkan ya verdiği sözün arkasında dursun, ya da kimin etkisinde kalıyorsa çıksın açıklasın" şeklinde konuştu. 

Sarıgöl Pazaryerinde Işler Karıştı1

Yerlerinden edilen esnafın burnundan soluduğuna da dikkat çeken Sarıgöl Manavlar Odası Başkanı Yaşar Davulcu; "Bu işin sonu iyiye gitmeyecek. Ortada hiç bir sorun yok iken yerinden edilen esnaf haliyle çok sinirli. Bazı esnaflar kendi yerlerinde tezgah açmaya devam edeceklerini ısrarla söylüyor. Yarın bir gün olumsuz bir durum yaşanırsa bunun sorumlusu Sarıgöl Belediyesidir" dedi. 

Sarıgöl Pazaryerinde Işler Karıştı2

Yaşar Davulcu, sadece MHP'li esnafların tezgah yerlerinin değiştiğini, diğer esnafların ise aynı yerde kaldığını belirterek bu durumun düzeltilmesini talep etti. Davulcu ayrıca, Sarıgöllü  bazı esnaflara hiç yer verilmezken, Alaşehir ve Yeşilyurt mahallesinden bazı kişilere pazaryerinin birinci katından yer tahsisi yapıldığını iddia etti.