Manisa'da huzur 45  uygulaması! aranan şahıs ve uyuşturucu yakalandı Manisa'da huzur 45  uygulaması! aranan şahıs ve uyuşturucu yakalandı

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek şehrin her alanında icraatlarına devam ediyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda sanatseverleri mutlu edecek bir gelişme yaşandı.

Usta oyuncu, tiyatro ve seslendirme sanatçısı Kubilay Penbeklioğlu, Manisabüyükşehir Belediye Şehir Tiyatrosun'nda yeni Genel Sanat Yönetmeni olarak görev alacak. Yaşanan bu gelişme ile Şehir tiyatrosunda yeni bir dönemin başlanacağı ve yeni sezonda Kubilay Penbeklioğlu'nun önderliğinde yepyeni ve güçlü sanat ekibiyle sanat ve seyir zevki yaşanacağı belirtildi.

Kubilay Penbeklioğlu Kimdir?

Ünlü oyuncu Kubilay Penbeklioğlu, 10 Mart 1967 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. Öğretim hayatını ilkokuldan liseye kadar Ankara'da tamamladı. Liseden mezun olduktan sonra Ankara Üniversitesin'de Dil-Tarih ve Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bmlümü Oyunculuk Anabilim dalını okudu. Penbeklioğlu  1995 senesinde, Dario Fo'nun" Bir Anbarşistin Kaa Sonucu Ölümü" adlı tez oyunuyla başaralı bir şekilde mezun oldu.  Oyunculuk Lisans Eğitimi Sırasında  Ankara Devlet Tiyatrosu ve TRT Kurumu’nda Çocuk ve Gençlik Dramalarında başarılı bir şekilde oyunculuk yaptı.

Üniversite eğitimi sırasında aldığı oyunculuk derslerinin yanında Çocuk Draması ve Çocuk Tiyatrosu kapsamında dersler aldı. Hem öğrencilik yıllarında hem de mezun olduktan sonra çeşitli okullarda drama öğretmenliği yaptı.  1997 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'na oyuncu olarak başvurdu. Başvurusu kabul edildikten sonra,Kafkas Tebeşir Dairesi, Romeo ile Juliet, Barış, Hepsi Oğlumdu, Unutulan Adam, Seneye Bugün, Sarıpınar 1914, Düğün Ya Da Davul, Haydi Mars’a Gidelim, Krala Oyun (Ç.O)” oyunlarında oyunculuk yaptı. Tiyatro alanın dışında film ve dizi çalışmlarıda gerçekleştiren Penbeklioğlu, 2007 senesinde 11. Afife Jale Ödüller'nde Ceza kanunu isimli oyunuyla “yardımcı rolde en başarılı müzikal ya da komedi erkek oyuncusu” dalında aday olmaya hak gösterdi.

Kaynak: iHA