Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı Pamuk Masası teknik ekibi, ilçede pamuk üretimi yapılan mahallelere yönelik saha ziyaretlerine devam ediyor. Bu kapsamda, Moralılar, Beyoba, Sazoba ve Akselendi mahallelerine giderek, pamuk üretim sürecinde önemli yer tutan denetim ve bilgilendirme çalışmalarını gerçekleştirdiler.

Manisa'da kamyonet ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı Manisa'da kamyonet ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı

Whatsapp Image 2024 10 10 At 10.15.45

Ziyaretlerde, Pamuk Pembekurt ile Mücadele Yönetmeliği gereğince çırçır fabrikalarının faaliyetleri kontrol edildi. İlçede pamuk hasadında önemli rol oynayan çırçır fabrikalarının mevzuata uygun çalışıp çalışmadığını değerlendiren teknik ekip, işletme yetkililerine yönetmelik hükümleri hakkında gerekli bilgilendirmeleri yaparak, uyulması gereken kurallar konusunda uyarılarda bulundu. Çırçır fabrikalarının, pamuk işleme süreçlerinde temiz ve düzenli çalışmaları, kaliteyi artırma ve kayıpları en aza indirme konusunda önemli bir role sahip olduğu vurgulandı.

Whatsapp Image 2024 10 10 At 10.15.45 (1)

Ayrıca, pamuk hasadının yoğunlaştığı bu dönemde pamuk hasat makinelerinin durumu ve ürün kayıpları da yerinde incelendi. Ekipler, makinelerdeki verimliliği gözden geçirerek, pamuk toplama sürecinde yaşanan kayıpların minimuma indirilmesi için çiftçilere önerilerde bulundu. Akhisar ilçesinde bu sezon pamuk hasadının rulolu ve sepetli tipte toplam 25 farklı hasat makinası ile yapıldığı bilgisi de paylaşıldı.

Manisa'da Çırçır Fabrikaları ve Hasat Makineleri Kontrol Edildi-3

Ziyaretler sırasında teknik ekip, çiftçilerle bir araya gelerek pamuk tarımında karşılaşılan zorluklar ve çözümler üzerine bilgi alışverişinde bulundu. Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, pamuk üretiminde verimliliği ve kaliteyi artırmak için sahada aktif bir denetim ve bilgilendirme sürecine devam edeceklerini belirtti. Pamuk hasadının bölge ekonomisi açısından önemli olduğu, bu nedenle denetimlerin düzenli yapılmasının büyük önem taşıdığı ifade edildi.

Whatsapp Image 2024 10 10 At 10.15.47

Muhabir: Pınar Gezici