Yıllardır gizemini koruyan o dağ Yıllardır gizemini koruyan o dağ

Mezarlık dizisi, Komiser Önem Özülkü ve ekibinin İstanbul'da işlenen gizemli kadın cinayetlerini çözmek için mücadelelerini konu almaktadır. Dizide sadece cinayetleri çözmek değil, toplumdaki kadına karşı şiddet ve ayrımcılık gibi önemli konulara da değinilmektedir. Dizinin konusu, senaryosu ve oyunculukları beğeni toplarken bazı izleyiciler ise dizinin kısa olmasından ve finalinin havada kalmasından dolayı eleştirmişlerdir. Bu nedenle yeni bölümleri büyük bir heyecanla beklenmektedir. Peki, Mezarlık dizisi yeni sezon ne zaman? Detaylar haberimizde…

Mezarlık Dizisi Kaç Sezon?

Mezarlık dizisi şu ana kadar 1 sezondan oluşmaktadır. İlk sezon 4 bölümden oluşarak 17 Haziran 2022 tarihinde Netflix'te yayınlanmıştır.

Dizinin ikinci sezonunun çekimleri ise Haziran 2024'te başlamış ve 8 bölümden oluşacağı açıklanmıştır. Fakat ne zaman yayınlanacağı hakkında net bir bilgi paylaşılmamıştır. Mezarlık dizisinin bu sezonunun da ilk sezonda olduğu gibi ilgi görmesi ve izleyiciler tarafından beğenilmesi beklenmektedir.

Mezarlık Dizisi Kaç Bölüm?

Kullanıcılar tarafından merak edilen bir diğer konu da Mezarlık dizisi neden bitti sorusunun cevabıdır. Ancak sevilen yapım sona ermemiş, sadece şu ana kadar 1 sezonu yayınlanmıştır. İlk sezon 4 bölüm olan Mezarlık dizisi, Gazeteci Birsen Altuntaş'ın haberine göre ikinci sezon 8 hikaye 4 bölümden oluşacaktır.

Peki, Mezarlık dizisi yeni sezon ne zaman? Hikayenin devamı için belirlenmiş bir tarih var mı?

Mezarlik Dizisi Yeni Sezon Ne Zaman 3

Mezarlık Dizisi 2. Sezon Ne Zaman?

Birce Akalay'ın başrolde olduğu dizinin, Netflix Türkiye tarafından yapılan resmi duyuru ile 2. sezonuyla geri döneceği müjdelenmiştir. Heyecan verici haberi duyuran dijital yayın platformu, Akalay'ın karakterine ait gizemli görselleri sosyal medya hesaplarında paylaşmıştır.

Yeni sezon tarihi hakkında net bir bilgi olmasa da ilk sezonda olduğu gibi yine Komiser Önem Özülkü ve ekibinin İstanbul'da işlenen gizemli cinayetleri çözmeye çalışacağı tahmin edilmektedir.

Mezarlik Dizisi Yeni Sezon Ne Zaman 1

Mezarlık Dizisi Konusu

Mezarlık, 2022 yılında Netflix'te yayınlanan bir Türk polisiye gerilim dizisidir. Başrollerinde Birce Akalay, Olgun Toker ve Şehsuvar Aktaş yer alan yapım İstanbul'da işlenen seri cinayetleri araştıran Komiser Önem Özülkü ve ekibinin hikayesini konu almaktadır.

Komiser Özülkü bu cinayetleri çözmeye kararlıdır ve ekibiyle birlikte şehrin farklı mezarlıklarına gömülen kurbanların ve yanlarındaki ipuçlarının peşine düşer. Bu ipuçlarını takip ederek katili bulmaya çalışırken cinayetlerin arkasındaki karanlık sırrı da çözmeye çalışırlar.

Başarılı ve hırslı bir komiser olan Önem'e eski sevgilisi ve çalışma arkadaşı Savcı Fatih Özalp ve ekibindeki en deneyimli komiserlerden biri olan Komiser Umut Yıldırım da soruşturmada yardımcı olmaktadır.

Mezarlık dizisi son zamanlarda Netflix'te yayınlanan en çok izlenen Türk dizilerinden biridir. Mezarlık dizisi yeni sezon ne zaman sorusu oldukça merak edilmekle beraber dizinin konusu, senaryosu ve oyunculukları da beğeni toplamaktadır.

Mezarlık Dizisi Gerçek Hikaye Mi?

Mezarlık dizisi gerçek bir hikayeye dayanmamaktadır. Senarist Özden Uçar, Onur Böber ve Evren Oğuz tarafından özgün bir şekilde kurgulanmıştır.

Dizide işlenen cinayetler ve karakterler tamamen kurgusal olsalar da gerçek hayattan ilham almış bazı unsurlar da barındırmaktadır. Örneğin; dizide işlenen cinayetlerin mezarlıklarda gerçekleşmesi gibi detaylar Türkiye'de geçmişte yaşanan bazı gerçek olaylardan esinlenilmiştir. Ancak genel olarak kurgu bir eser olduğu ve gerçek bir olayı konu almadığı bilinmektedir.

Yazarlar, izleyiciyi merakta tutacak ve gerilim yaratacak bir senaryo oluşturmak için kurgusal unsurları kullanmıştır.

Mezarlik Dizisi Yeni Sezon Ne Zaman 4

Mezarlık Dizisi Hangi Kanalda?

Dizinin yayın platformu Netflix'tir. Mezarlık'ı izlemek için bir bu platformda bir aboneliğe sahip olmanız gerekmektedir. Başrollerinde Birce Akalay, Olgun Toker ve Şehsuvar Aktaş'ın yer aldığı dizi gerilim ve polisiye türlerini seven izleyiciler tarafından rağbet görmektedir.

Mezarlık Dizisi Oyuncuları

Mezarlık dizisinin oyuncu kadrosu aşağıdaki gibidir.

  • Birce Akalay (Komiser Önem Özülkü)
  • Olgun Toker (Savcı Fatih Akın)
  • Şehsuvar Aktaş (Komiser Selim Çakır)
  • Hakan Meriçliler (Haluk Ata)
  • Berna Öztürk (Nergis Üzmez)
  • Elif Sevinç (Sude Özülkü)

Bu haberimizde sizin için Mezarlık dizisi yeni sezon ne zaman sorusunu yanıtlandırdık!

Editör: Gulce Editor