49 yaşındaki MS hastası lokantacı Kazım Tektaş, hayırsever vatandaşların desteğiyle aldığı elektrikli mopedle çalışırken başına gelen kaza nedeniyle ekmeğini elinden etti.

Yürüme güçlüğü çektiği için çalışamayan Tektaş, bir süre önce kokoreç satarak geçimini sağlamaya başlamıştı. 1 Mayıs'ta sipariş teslimatı dönüşünde bir otomobil tarafından çarparak kaçan sürücü, Tektaş'ı yaralı ve aracını kullanılamaz hale bıraktı.

A W245343 02

Kazadan sonra hastaneye kaldırılan Tektaş, tedavisinin ardından işine dönmek için aracının başına gitti. Fakat aracının hasar görmesi nedeniyle çalışamadı. Yaklaşık 2 aydır işyerine gidemeyen ve siparişleri müşterilerine ulaştıramayan Tektaş, çaresizce bekleyişini sürdürüyor.

A W245343 04

Kazada kusurlu olduğu belirlenen 20 yaşındaki H.D. isimli sürücü, Tektaş'ın masraflarını karşılamak yerine ondan da şikayetçi oldu. Halen arabuluculuk aşamasında olan davada Tektaş, zor durumda kalmaya devam ediyor.

A W245343 03-1

İş adamından örnek girişim: Kendi elektriğini üretmeye başladı! İş adamından örnek girişim: Kendi elektriğini üretmeye başladı!

"Ekmek teknem elimden gitti"

Yaşananları anlatan Tektaş şunları söyledi:

"Tedavisi olmayan bir hastalığım var. Asıl mesleğim turizm otelcilik. Hastalığım nedeniyle mesleğimi yapamadığım için gıda sektörüne girdim. 50 metrekare dükkan kiraladım. Günde 20-30 ekmek satarım. Devletten de bir gelirim yok. Bu şekilde geçimimi sağlıyorum. Yemek siparişlerini getirip götürüyordum. Benim her şeyim bu araba. Ayaklarımda sıkıntım var, yürüme zorluğu çeken bir insanım. Tutunarak yürüyebiliyorum. Mayıs ayının 1'inde müşteriye gittim. Müşteriye siparişimi verdikten sonra ana yoldan gelirken bir araç geldi bana vurup kaçtı. Mağdurum, sakatım, raporlarım var. Polis raporlarım da var. Yaklaşık 65 gündür çalışamıyorum. Dükkan kiram birikti. Vergim, Bağkur'um ve ev kiram var. Bu araç benim ekmek teknem olduğu için mecburen elim kolum ayağım. Şikayetçi oldum ama arayan soran yok. Merkezde geldi vurdu bana, arabam devrildi içinde sıkıştım kaldım. Allah razı olsun vatandaşların sayesinde çıktım araçtan."

Kaynak: İHA