Sakaryalı güreşçi Muhammed Ali Göçmen, Sırbistan'ın Novi Sad kentinde düzenlenen U20 Avrupa Şampiyonası'nda grekoromen stil 72 kiloda gümüş madalya kazanarak büyük bir başarı elde etti.  20 Yaş Altı Grekoromen Güreş Milli Takımımızın da Avrupa Şampiyonu olmasına katkıda bulundu.

A W241889 01

Turnuva boyunca etkileyici bir performans sergileyen Göçmen, ilk maçında Sırp rakibini 8-0, ikinci maçında ise Norveçli rakibini 10-1 mağlup ederek finale yükselmeye hak kazandı. Çeyrek finalde 5-3 ve yarı finalde de 4-3'lük skorlarla rakiplerini yenerek finale kadar ilerledi.

Fenerbahçe Beko, Avrupa'ya galibiyetle başladı Fenerbahçe Beko, Avrupa'ya galibiyetle başladı

A W241889 03

Final mücadelesinde Litvanyalı rakibine karşı zorlu bir maçın ardından 4-3 mağlup olan Muhammed Ali Göçmen, Avrupa ikinciliğiyle gururlandı. Bu başarıyla Sakarya'ya da büyük bir gurur yaşatan milli sporcumuz, madalyasıyla memleketine döndü.

A W241889 05

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Muhammed Ali Göçmen'in başarısını kutlayan bir mesaj yayınladı. Mesajda, "Her şey için teşekkürler Muhammed Ali. Nice başarılara ulaşacağından hiç şüphemiz yok" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA